130 yıllık gül suyu çıkarma imbiğini turizme kazandırdı

Selimiye Garden Apart Otel’in sahibi Mehmet Çelikten: Turistlere Türk kahvesi çayı ve kahveyi gül kazanı imbiğinde yaptığımızı söyleyince kahkaha atarak gülüyorlar ve ilgiyle imbiği inceliyorlar

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE/ANTALYA- Turizmci Mehmet Çelikten, hurdacılardan ve bitpazarından topladığı eşyaları otelinde sergileyerek turizme kazandırıyor. Manavgat Side'de Selimiye Garden Apart Otel’in sahibi Mehmet Çelikten, ‘bit pazarına turizm yağdı’ dedirtecek şekilde eski eşyaları turistik hale getirdi.



Çelikten "'Eskiciden satın aldığımız 130 yıllık gül suyu çıkarma imbiğini turizme kazandırdık. Turistlere Türk kahvesi çayı ve kahveyi gül kazanı imbiğinde yaptığımızı söyleyince kahkaha atarak gülüyorlar ve ilgiyle imbiği inceliyorlar” dedi.



ATILAN EŞYALAR TURİZMDE

Turizmci Çelikten, otelinde sergilediği eski eşyaların Manavgat’ın son 100 yıllık döneminin izlerini taşıdığını belirterek şunları anlattı: “Atılan eşyaları satın aldıktan sonra tamir ediyorum. Tamir edip temizleyerek kullanılabilir hale getiriyorum. Bir çoğunu otelin girişinde sergiliyorum. Turistlere verdiğimiz hizmette koruma-kullanma şeklindeki malzemeler ise çok dikkat çekiyor. 130 yıllık gül suyu çıkarma imbiği, 89 yıllık radyo ve kırılan Eyfel Kulesi maketi ilgi çeken eşyalar arasında yer alıyor.”

Manşetler

50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!