STOCKHOLM - Golf oynamak amacıyla Türkiye'yi tercih eden İsveçli sayısında önemli bir artış olduğu bildirildi.
Bütün dünyayı etkisine alan ve İsveç'te de etkileri büyük ölçüde hissedilen ekonomik krize rağmen, Türkiye'ye turist olarak gelen İsveçlilerin sayısında bu yıl yüzde 20 oranında artış oldu.
Rezervasyonların iptal edilmediğini kaydeden yetkililer, İsveçlilerin son yıllarda Türkiye'yi golf oynamak amacıyla tercih ettiğini belirtti.
Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Aybala Dağaşan, önceki yıllarda Türkiye'de meydana gelen herhangi bir terör olayında ya da ekonomik krizde rezervasyon iptalleri olduğunu hatırlatarak, "Bu yıl İsveç'ten Türkiye'ye gidecek turistler arasında rezervasyon iptali yaşamadık. Terör olaylarına ve ekonomik krize rağmen Türkiye'ye giden turist sayısında geçen yıla göre bu yıl yüzde 20 oranında artış var. Bu yıl, yani 2008 ocak-ekim aralığı döneminde Türkiye'yi 340 bin 422 İsveçli turist ziyaret etti. Geçen yıl aynı dönemde Türkiye'ye giden turist sayısı 284 bin 78'de kalmıştı" diye konuştu.
İsveçlilerin Türkiye'yi deniz turizmi açısından tercih ettiklerini ifade eden Dağaşan, İsveçlilerin son yıllarda İstanbul ve İzmir'i de ziyaret listelerine eklediklerini bildirdi.
Dağaşan, ayrıca İsveçlilerin son yıllarda golf oynamak amacıyla Türkiye'yi seçtiklerini kaydederek, "Golf oynamak amacıyla Türkiye'ye giden İsveçli sayısında son yıllarda dikkat çeken bir artış var. Antalya Belek'te golf oynamak için 120 bin İsveçli bu yıl içinde Türkiye'ye gitti" dedi.
Manşetler
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri
Astoria Grande yeniden Amasra rotasına hazırlanıyor
Bodrum’da koşu turizmi: Yarı maratona 23 ülkeden sporcu
ITF 2026’da 17 bin ziyaretçi, 9 bin 405 B2B