ABU DHABI- Abu Dhabi'nin devlet kontrolündeki enerji şirketi Abu Dhabi National Energy Co TAQA, Türkiye'deki 12 milyar dolarlık kömür santrali inşaatını 2014'e erteledi. Kararın diğer harcama öncelikleri nedeniyle alındığı belirtildi.
Elektrik Üretim AŞ ile TAQA arasındaki Afşin-Elbistan kömür havzasında 8,000 MW kapasiteli elektrik santrali yapımını içeren 12 milyar dolarlık hükümetler arası anlaşma 3 Ocak'ta imzalanmıştı.
TAQA sözcüsü, "TAQA diğer harcama önceliklerine bağlı olarak Afşin-Elbistan'a ilişkin yatırım kararını 2014'e kadar erteledi" dedi.
Afşin-Elbistan Bölgesinde Linyit Kömürü Madenciliği ve Elektrik Üretimi Alanında İşbirliğine Dair Hükümetlerarası Anlaşma''yla havzada B, C, D, E ve G sahalarında yeni santrallerin inşa edilmesi ve 12 milyar dolarlık yatırımla bölgeden toplam 85 milyon ton/yıl kömür, karşılığında da 45 milyar kWh/yıl enerji üretilmesi planlanıyordu.
Proje sayesinde yaklaşık 15 bin kişi istihdam edilecek, işletme döneminde ise yaklaşık 8 bin 500 civarında doğrudan istihdam sağlanacak.
Afşin-Elbistan Havzası, 4.4 milyar ton ile Türkiye'nin linyit rezervlerinin yaklaşık yüzde 40'ını barındırıyor. Havzada şu anda toplam kurulu gücü 2 bin 800 MW olan iki termik santral bulunuyor.
Hürriyet
Manşetler
Savaş, Türkiye ve Doğu Akdeniz'deki turizmi etkiledi.
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 2026 başlıyor
Yacht Life Boat Show 2026 Antalya'da başladı
36 bin 500 keçiboynuzu fidanı toprakla buluştu!
21.Runtalya Maratonu'na 82 ülkeden 10 bin sporcu katıldı
884 lirayı duyan İngilizler, Türkiye'ye akın etti
Türkiye'nin dev şirketine Vlora Havalimanı soruşturması
Hobi bahçelerine yıkım kararı ile 'acil satılık' ilanları
Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor