107 yıllık hastane için kampanya

Samsun'da 107 yıl önce kurulan Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nin bulunduğu yerden kaldırılarak şehir dışına taşınmasına karşı imza kampanyası.

SAMSUN - Samsun'da 107 yıl önce kurulan Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nin bulunduğu yerden kaldırılarak şehir dışına taşınıp, yerine TOKİ tarafından bina yapılmasına karşı başlatılan "Hastanemizi kaldırmayın" imza kampanyası büyük ilgi gördü. Toplanan imzaların Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderileceği öğrenildi.
1902 yılında kurulan Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi geçen 107 yıl içinde birçok başarılı sağlık hizmetine imza atarken, hastanenin bulunduğu yerden kaldırılıp şehir dışı olan Kıranköy Mezarlığı karşısındaki hastane inşaatına taşınarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermesine vatandaşlar tepki gösterdi. Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nin bulunduğu yerin TOKİ'ye devredilerek daire yapılmasının birilerine rant sağlanmaya çalışıldığını iddia eden vatandaşlar, yetkililerin bu yanlışlığı biran önce durdurmasını istediler. Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'ne her türlü ulaşımın kolay olduğunu ve son teknolojik cihazlarla donanımlı olan söz konusu hastanenin taşınmamasını isteyen vatandaşlar, düzenlenen imza kampanyasına destek verdiler. Esnaf ve vatandaşların organize ettiği kampanya çerçevesinde hastane girişi, hastane bahçesi ve Lise Caddesi üzerine 3 ayrı imza toplama masası oluşturuldu. 'Hastanemizi kaldırmayın' imza kampanyasına ilk günde yaklaşık 10 bin imzanın toplandığı öğrenildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal, uygulamanın iptal edilmesi için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açacaklarını söyledi. Başkan Bal, Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'ni son 10 yılda milyon liralık yatırımlar yapıldığına dikkat çekerek, "Bütün yapılan masrafların çöpü atılmasının yanı sıra 720 yatak kapasiteli Mehmet Aydın Devlet Hastanesi 400 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sığdırılmaya çalışılacak. Bu olayda hem sağlık personelin hem de vatandaş mağdur olacak. Kimse Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yapılmasına karşı değil, burada karşı olunun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nin kaldırılıp yerine birilerine rant sağlamak için TOKİ tarafından inşaat yapılması. Kadrolaşma değişimi adı altında vatandaşın sağlığı hiçe sayılıyor. Her türlü ulaşımın kolay olduğu Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nin taşınması Samsun sağlığına büyük darbe vuracak. Vatandaşlar diğer hastaneye ulaşmak için güçlük yaşayacak. Bu vesile ile Samsun'da bulunan özel hastanelerin önü açılmış olacak" dedi.
SES Şube Sekreteri Biyolog Salih Güzel ise "İçinde onkoloji merkezi de bulunan Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nin kaldırılması son derece vatandaşların aleyhine. Ayrıca bu hastanede Karadeniz'de tek olan Yanık Tedavi Merkezi bulunuyor. Bütün sağlık hizmeti oturulmuş özel hastaneler ile yarışır halde TIP Fakültesi Hastanesi ile rekabet edecek seviyeye gelen içinde bir süre önce yapılan Karadeniz'in en modern ameliyathanesi ve yoğun bakım ünitelerinin bulunduğu Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nin kaldırılıp yok edilmesi kabul edilir gibi değil. Bu yanlışlıktan biran önce geri adım atılmalı. Eğer Samsun'a sağlık hizmeti vermek istiyorlarsa kimse onların yeni hastaneler ve sağlık hizmetleri yapmasına karşı değil" diye konuştu.
Öte yandan, Samsun'da sivil toplum kuruluşları ve bazı sendika ve meslek odalarının yarın akşam bir araya gelip Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nin kaldırılmaması için toplantı yapacakları öğrenildi.

Manşetler

Mehmet Ali Ağca'nın Papa’ya suikast yaptığı yer turistik oldu
Banksy'den Londra'nın merkezinde yeni heykel
Wego, Türkiye turizmini MENA pazarında güçlendiriyor
Stratonikeia Antik Kenti tiyatrosu etkinliklere açılacak
Ege'ye turist getiren Salamender Voyages iflas etti
BMI Business School’un En Etkin 50 CFO listesi
Alanya'nın dijital göçebe turizminde liderlik için yol haritası
Salda Gölü uzay araştırmaları için doğal laboratuvar
İstanbul Havalimanı dördüncü pistle kapasitesini artırıyor
İspanya’da turizmde aşırı sıcağa karşı yeni önlemler