ANTALYA- Avrupa, Rusya ve İskandinav ülkelerinde okulların tatile girmesiyle Antalya bölgesinde otellerin doluluk oranının yüzde 100 ulaşması bekleniyor.
Avrupa, İskandinav ülkeleri ve Rusya'da okullar 7 Haziran'dan itibaren bölge bölge tatile girmeye başlıyor. Turizmciler, Antalya bölgesinde otellerinin doluluk oranının yüzde 85 seviyesi olduğunu, 10 gün içinde bu oranın yüzde 100'e ulaşmasının beklendiğini belirtti.
Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu (BYK) Başkanı Ahmet Özden, bölgede otellerin doluluk oranlarının yüzde 85 olduğunu, 10 gün içinde yüzde 100'e ulaşmasını beklediklerini söyledi. Bölge destinasyonuna gelen turist ağırlığını Avrupa, İskandinav ülkeleri ile Ruslar oluşturduğunu belirten Özden, Avrupa ülkelerinde okulların 7 Haziran'dan itibaren tatile gireceğini, ailece tatile gelen turistler sayısında önemli ölçüde artış olmasını beklediklerini söyledi.
Özden, bölge destinasyonuna uzun yıllar Almanların ilgi göstermesinin yanı sıra son yıllarda Hollanda, Belçika, İsviçre, Belçika, İngiliz, Norveç, İsveç, Finlandiya, Danimarka, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Rusyadan gelen turistlerde de önemli ölçüde artış olduğunu kaydetti. Özden, "Bölgemizde otellerin doluluk oranı yüzde 85 seviyesinde. Avrupa ülkelerinde okullar kapanmaya başladı. Aktif turizm sezonuna girdik. Bu sene iyi bir turizm sezonu geçireceğimize inanıyoruz. Rezervasyon çok iyi durumda. İskandinav ve İngiliz turistlerde önemli ölçüde artış bekliyoruz." diye konuştu.
Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi sahibi Andrey Baranov ise Rusya'da 7 Haziran'dan itibaren okulların bölge bölge tatile girmeye başlayacağını söyledi. Antalya'ya gelen turistlerde bu sene geçen yıla göre yüzde 10'luk artış beklediklerini belirten Baranov, Rus turistlerin Türkiye'de birinci sırada tatil yaptıkları şehrin Antalya olduğunu kaydetti.
Side-Manavgat destinasyonuna gelen turistlerin yüzde 56'nı Almanlar, yüzde 22'sini Ruslar, yüzde 8,5'ni İngilizler, yüzde 4,2'sini İskandinav ülkeleri ve diğer milletler oluşturuyor.
Manşetler
Yargıtay, Concierge Derneği 2021 genel kurulunu geçersiz saydı
Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat