• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Şef Dölkeleş'ten yemek kitabı

Şef Dölkeleş'ten yemek kitabı
Profesyonel Mutfak yöneticileri Derneği Başkanı ve Limak Limra Oteli Mutfak Şefi Ali Rıza Dölkeleş “Bir Tutam lezzet” adlı kitabını piyasaya çıkardı.

ANTALYA- Profesyonel Mutfak Yöneticileri Derneği Başkanı ve Limak Limra Oteli'nin deneyimli Mutfak Şefi Ali Rıza Dölkeleş iki yıldanberi üzerinde çalıştığı “Bir Tutam Lezzet” adlı kitabını piyasaya çıkardı. Her biri altın değerinde birbirinden özel Türk ve dünya mutfağından örneklerin bulunduğu kitap Türk gastronomi dünyasına en son armağan olarak yayınlandı.



Usta şef Ali Rıza Dölkeleş’in mutfak deneyimlerini sergilediği ve çalıştığı kuruluşta dünyadan gelen misafirlere sunduğu Türk mutfağının en özel lezzetlerinin yer aldığı kitap son dönemin en güzel yemek yayınlarından birini oluşturuyor.
‘Güzel lezzetler nazik dokunuşlarla başlar’ diyen Ali Rıza Dölkeleş, ‘Bir Tutam Lezzet’ kitabının yeni bir trendin, bilginin ve yeteneğin sanatla birleşmesini sağalayacak kaynak bir yayın olmasını amacaldığını belirterek önsözde amacını şöyle açıkladı:
“Yemeğin sonsuz serüveni içinde olan gastronomi  gönüllülerinin yeteneklerini sanatla birleştirerek Türk mutfağına yeni bir soluk kazandıracaklarına inanıyorum. Bu soluk da bizi Türk mutfak kültürü içinde buluşturacaktır. Bu buluşma da beraberinde bizleri dünya gastronomisi ileuyum sağlamamızı getirecektir.  Çünkü gastronomi kültürürünün ülkeler arasında birleştirici ve paylaştüırı  olduğunu  2006 yılında Türk mutfağını temsilen Yeni Zelanda’da yapılan Dünya Aşçılar birliği (WACS) Kongresi’nde bulunurken bire bire yaşadım. Dünyanın çeşitli ülekelerinden gelen şeflerle bilgi ve yeteneklerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Ben de kitabımla bilgilerimi gastronomi gönüllüleri ile paylaşmak istedim.”

KİTABI SATIN ALMAK ÇOK KOLAY
Ali Rıza Dölkeleş’in iki yıllık çalışmasının ürünü olan “Bir Tutam Lezzet” adlı 220 sayfadan oluyşan kitapta  yer alan yemek reçeteleri yapıln bir dille, detaylı ve anlaşılır bizimde sunuluyor.  Ölçüler ise gram, kaşık, bardak olarak veriliyor. Her reçetede 4 veya 5 adet yapım ve sunum resimleri bulunuyor.  Ev hanımlarının, öğrencilerin, kısacağıs yemek yapmayı seven herkesin kolayca mutfakta başarılı olabilmesini sağlayacak şekilde hazırlanan tariflerin bulunduğu kitaba sahip olmak çok kolay.alirza_dolkele@yahoo.com  ve aliriza.dolkeles@gmail.com  adreslerine adresinizi mail olarak göndermeniz yeterli.
 ''Bir Tutam Lezzet'' yemek kitabı ve 35 dakikalık ard tanıtım filmi cd ile birlikte adresinize ödemeli olarak ulastırılıyor.






Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.