• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

SAVE Group, salgın sonrası Venedik Havalimanı’nı planlıyor

SAVE Group, salgın sonrası Venedik Havalimanı’nı planlıyor
SAVE Group Operasyon Direktörü Corrado Fischer: Uçuşların iptal edilmesi nedeniyle COVID-19 sonrasını belirlemek üzere kriz yönetimi stratejisi uyguluyoruz.

VENEDIK – Venedik Havalimanı’nın işletmecisi SAVE Group COVID-19'un havaalanları üzerindeki etkisini ve Venedik Havaalanı'nda % 99'a varan büyük bir trafik azalması sırasında kriz yönetimi ekibi kurdu. Ancak tüm uçuşların iptal edilmesi, Treviso ve Verona havaalanlarının kapatılması üzerine ise salgın sohnrasını planlamak üzere çalışmalara başladı. SAVE Group’un Operasyon Direktörü Corrado Fischer ile Airport Business yöneticisi Ross Falconer salgın sonrasına yönelik kriz yönetimi girişimlerini açıkladı.

save-group-operasyon-direktoru-corrado-fischer--.jpgKRIZ KOMITESI KURDUK.
SAVE Group Operasyon Direktörü Corrado Fischer: “Genel olarak havacılıkla ve havalimanıyla ilgili günlük haberleri analiz ediyoruz. Kısa ve uzun vade için gerekli kararları almak için günde iki kez toplanan bir Kriz Komitesi kurduk. Komite katılımcıları Genel Müdür, Operasyon Müdürü, İnsan Kaynakları Müdürü, Sağlık Güvenliği ve Çevre Müdürü, Ticari Yöneticiler ve Havaalanı Görev Yöneticilerinden oluşuyor” dedi.

IŞGÜCÜ MALIYETINI DÜŞÜRME PLANı
SAVE Group’un COVID-19 krizine karşı aldığı ilk önlemler dizisinde havalimanının yoğun hareketli alanlarda antivirüs temizleme prosedürlerinin uygulanması ve tüm yolcu hizmetlerini kapsıyor.
Fischer, “Geliş ve gidiş için termo tarayıcı uygulamasını başlatarak her bir yolcunun sıcaklığını ölçme ihtiyacını en aza indirdik. Ulusal işgücü tazminat imkanlarını yenileyerek işgücü maliyetini düşürme planı planlamaya başlıyoruz”dedi.

save-group-operasyon-direktoru-corrado-fischer---001.jpgGELECEĞI TAHMIN ETMEK ZOR
Fischer gelecekte yavaş bir iyileşme beklediklerini belirterek “Bugün, çoğu operatör önümüzdeki iki ay için rezervasyon sayılarını görmüyor. Durum düzelene ve insanlar tekrar güvenli seyahat etmeye başlayana kadar olası bir senaryoyu tahmin etmek şimdiden çok zor. Ancak yinede salgın sonrasını düşünmek ve planlamak zorundayız” dedi.

YOLCUYA GARANTİ VEREN HAVALİMANLARI
Fischer, kriz bitimi hakkındaki görüşlerini ise şöyle sıraladı: “Bu büyük kriz bittiğinde ve normale döndüğümüzde, herhangi bir yöntem, sistem veya garantiye daha fazla önem veren birçok havaalanı kazanacaktır. Havalimanları yönetimi operasyonunu, yolcu kimliği bilgisini yeniden düşünmeye ve yeniden planlamaya ihtiyaç duyacaktır. Bu sadece 'hoş' bir hareket değil öncelikle yolcuya 'sağlıklı' bir yolculuk yapma güvencesi vermek olacaktır.
Gelen ve giden yolcuları işlemek için ESTA tipi belgeler ve havalimanı yolculuğunun tüm adımlarında onları 'temiz' tutmak için yeni yöntemler araştırılacaktır.

Bu haber toplam 1684 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.