• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Şantiyede senfoni çalındı

Şantiyede senfoni  çalındı
Adnan Saygun Sanat Merkezi, inşaat alanında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) sanatçıları, baretlerle minik bir konser verdi.

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı devam eden ve Eylül 2008'de bitirilmesi hedeflenen Adnan Saygun Sanat Merkezi, sadece sanatseverlerin değil, sanatçıların da sabırsızlıkla beklediği bir mekan haline geldi. Merkezin inşaat alanında biraraya gelen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) sanatçıları, kafalarına geçirdikleri baretlerle minik bir konser verdi. Dört dörtlük bir kültür mekanına özlemlerini notalarla birleştiren sanatçıların konseri, şantiye alanındaki işçiler tarafından ilgi ve merakla dinlendi.




İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eden İZDSO Genel Müdürü Kenan Gökkaya, "Sanat camiası olarak, Adnan Saygun'daki açılışı yapacağımız günü iple çekiyoruz. Şantiyede verdiğimiz konserle de bu sabırsızlığımızı anlatmaya çalıştık. Burası, ülkemizde konser amaçlı yapılan tek sanat merkezi olacak." dedi.

 

Güzelyalı'daki merkez, giriş işlevini barındıran "Kent Meydanı", açıkhava ve sanat merkezi olarak kullanılacak "Kültür Platformu" ve "Sanat Merkezi" olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor. Sergi alanları, toplantı salonları, simultane çeviri odası bulunan Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 400 araçlık otopark, sahne ekipmanları ve sanatçılar için otobüs ve TIR yanaşımına uygun ayrı otoparklar olacak. Toplam 29 bin metrekare alan üzerinde 19 bin metrekare olarak yapılan merkezde 250 kişilik küçük salon ve bin 280 kişilik büyük salon bulunacak. Ayrıca engellilerin de merkezin her noktasına kolayca ulaşabilmesi için gerekli mimari düzenlemelere projede yer verildi. En önemli özelliklerinden olan akustik düzenlemesi, dünyada önemli projelere imza atan İngiliz ARUP firması tarafından hazırlandı. Avustralya'daki dünyaca ünlü Sidney ve İngiltere'deki Kraliyet opera binalarına da imza atan firma, Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin de en önemli bölümlerinden birini hazırlamış oldu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.