• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Şanlıdağ:Türkler kendi evindeler

Şanlıdağ:Türkler kendi evindeler
KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ, Türkiye’den turistleri Kıbrıs’ta ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirterek

İSTANBUL- EMITT Fuarı kapsamında düzenlenen “Kuzey Kıbrıs’ta Turizm” panelinin

açış konuşmasıno yapan KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ, Türkiye’den turistleri Kıbrıs’ta ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, “Kıbrıs’ı tercih etmeleri halinde tatillerini yurtdışında ama kendi evlerinde yapacaklar” dedi.


Doğu Akdeniz Üniversitesi Uzman Eğitim Görevlisi Nazmi

Buldanlıoğlu’nun yönettiği panele KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Doç Dr. Hasan Kılıç, Kıbrıs Türk Seyahat Acentaları Birliği (KITSAB) Başkanı Özbek Dedekorkut, Ekin Yazım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Turhan Beydağlı ve Turizm Gazeteci ve Yazarları Birliği (TUYED) Başkanı Kerem Köfteoğlu konuşmacı olarak katıldılar.

 

 

Panelde ilk söz alan KITSAB Başkanı Özbek Dedekorkut, Kıbrıs’ta turizm açısından çok güzel bir bahçeye sahip olduklarını vurgulayarak bu bahçenin içerisinde bazı malzemelerin eksik olduğunu ve bu eksik malzemelerin başında ulaşım ve tanıtımın geldiğini söyledi.

 

’Kıbrıs’ın değerleri gözler önüne serilmeli’

Bugüne kadar pazarlamada yapılan yanlışlıklar sonucu Kıbrıs’ın sadece küçük bir bölmünün tanıtıldığına dikkat çeken Dedekorkut, “Kıbrıs’ın 9 bin yıllık tarihinin sunduğu değerleri gözler önüne sermemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

Türkiye’nin tamamına 9 şehirden ulaşmalıyız’

Türkiye’den Kıbrıs’a gelen turist sayısında son 3-4 yılda düşüş yaşandığını kaydeden Dedekorkut, “Türkiye’den Kıbrıs’a 9 şehirden uçak seferi var. Buralardan hareketle tüm Türkiye’ye ulaşmak gerekir” dedi.

 

Kıbrıs’ta yatırımların arttığını belirten KITOB Başkanı Turhan Bozdağlı ise “Ancak, kendi içinizde kaldığınız sürece pazara tam anlamıyla hitap etmeniz mümkün olmuyor” dedi.

 

‘Doğru pazarlama ambargoları deler’

Doğru pazarlama ve doğru arz olduğunda turizmin ambargo tanımadığını vurgulayan Bozdağlı, “Meraklısı, tehlikelerin olduğu destinasyonlara bile gidiyor. Yeter ki ürünlerinizi pazarlamasını bilin” diye konuştu.

 

‘Kıbrıs’ın farkları ortaya konmalı’

Kuzey Kıbrıs’ın turizmde farklarının ortaya konması gerektiğinin altını çizen Bozdağlı, “KKTC’de yeni bir vizyon ile çıkış yapan bir bakanlık var. Çalışmalar sürüyor. Ancak turistin KKTC’ye niye gelmesi gerektiğini çok iyi anltmalıyız” dedi.

TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu da TUYED’in yaptığı araştırmaya göre dünyada 200 farklı turizm çeşidi olduğuna ve bunların en az 10 tanesinin Kıbrıs’ta olduğuna işaret ederek, “Bahçeniz güzel bir bahçe. Ayrık otlarını ayıklamaya başladığınızı görüyoruz. Bahçenizin güzelliklerini ortaya koymanız doğru ve güzel bir yaklaşım” şeklinde konuştu.

 

’KKTC, Türkiye’ye gelen turistlerin çevre destinasyonu olabilir’

Köfteoğlu, KKTC’nin Türkiye’ye gelen yabancı turistler için çevre turu destinasyonu olabileceğini söyledi.

Özel ilgi turizmi için de KKTC’nin oldukça elverişli olduğunu hatırlatan Köfteoğlu, turistleri Kıbrıs’a çekmek için çeşitli filmler veya diziler için çekim mekanı olmaktan Türkiye’de farklı Kıbrıs etkinlikleri düzenlemeye birçok farklı tanıtım yönteminin kullanılabileceğine işaret etti.

 

‘KKTC turizmde farkındalık ve farklılaşma sürecine girdi’

KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Doç. Dr. Hasan Kılıç ise Kıbrıs’ın “farkındalık ve farklılaşma” sürecine girdiğini ve turizmde az bilinirliliği aşmak için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Bakanlık olarak en başta turizm gelirlerini arttırmayı, kalış sürelerini uzatmayı ve ürün çeşitlendirmesine gitmeyi hedeflediklerini belirten Kılıç, turizmde sürdürülebilir ürünleri ön plana çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

Turizm Stratejisi’nin önümüzdeki hafta KKTC Mecilisine götürüleceğini söyleyen Kılıç, ilk iki yılda Türkiye ağırlıklı olarak İngiltere ve Almanya pazarlarında tanıtım faaliyetlerini sürdüreceklerini, daha sonra 5 yıllık planlar çerçevesinde bu faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti.

Tanıtım için çeşitli tanıtım şirketleri ile de görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Hasan Kılıç, önümüzdeki günlerde bu şirket ya da şirketleri belirleyeceklerini kaydetti.

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.