• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Şanlı, altından döndü gümüş madalya kazandı

Şanlı, altından döndü gümüş madalya kazandı
Artistik Cimnastik Milli Takımı'ndan Göksu Üçtaş Şanlı, final heyecanı yaşadığı yer aletinde, 13100 puan toplayarak ilk sıraya yerleşti ve altın madalyayı kazandığı duyuruldu. Ancak Romen takımın itirazıyla gümüş madalyaya döndü.

MERSİN - Mersin'de düzenlenen Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda, büyüklerde milli sporcu Göksu Üçtaş Şanlı, yer aletinde gümüş madalya kazandı. Mersin, Olimpik Cimnastik Salonu'nda gerçekleştirilen Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası, büyükler kategorisindeki bireysel alet finalleriyle son buldu. Sporcular, atlama masası, asimetrik paralel, denge ve yer aletinde Avrupa Şampiyonu olma yolunda jüriden en yüksek değerlendirmeyi alabilmek için yarıştı.

goktas-.jpeg

ALTIN DUYURULDU
Artistik Cimnastik Milli Takımı'ndan Göksu Üçtaş Şanlı, final heyecanı yaşadığı yer aletinde, 13100 puan toplayarak ilk sıraya yerleşti ve altın madalyayı kazandığı duyuruldu. İkinci sıradaki Rumen sporcu Larisa Andreea Iordache'nin, jürinin verdiği 13050 puana itiraz etmesi üzerine yeniden değerlendirme yapıldı.

goktas--004.jpeg

goktas--005.jpeg

GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI
Iordache, yeni değerlendirmede 13450 puan alarak, birinci sıraya yükseldi ve altın madalyanın sahibi oldu. Milli sporcu Göksu Üçtaş Şanlı da Avrupa 2'ncisi olarak gümüş madalya kazandı. Milli sporculardan Dilara Yurtdaş, atlama masası aletinde 6. olurken, Bilge Tarhan da denge aletinde 6. sırayı aldı

goktas--001.jpeg

MADALYAMI TÜRK ANNELERİNE ARMAĞAN EDİYORUM

Göksu Üçtaş Şanlı’nın başarısını Facebook’ta değerlendiren gazeteci arkadaşım Faik Kaptan’ın yazısına yer veriyorum.
Göksu Üçtaş Şanlı, 30 yaşında, beş yaşında bir kız annesi.
Olimpiyat Oyunlarında Cimnastik de Türkiye'yi temsil eden ilk kadın sporcu.
Mersin'de devam eden Avrupa Artistik Cimnastik müsabakasını akşam saatlerinde TRTR2'den canlı olarak bilmem izlediniz mi?
Türk sporcularının abla diye çağırdıkları Göksu Üçtaş Şanlı yer hareketlerinde yarıştı. 13.100 puan aldı. Son sporcuya kadar birinciydi. Son olarak yarışan Romen sporcunun 13.050 puan aldığı ilan edilince kıyamet koptu.
Sevinç yumağına dönmüş tüm takım birbirine sarılmış ağlıyordu. Göksu altın madalyayı kazanmıştı.
Ancak Romenler kendi aldıkları puana itiraz ettiler. Heyecanlı bir bekleyiş başladı. Sevinç gözyaşları tedirginliğe dönüştü. Sonuçta itiraz sonucu Romen yarışmacı birinci ilan edildi. Altın madalya oraya gitti.
Göksu Üçtaş Şanlı ikinci ilan edildi ve Gümüş Madalya kazandı.
İstese eski bir şampiyon olarak, anne olduktan sonra çok kişinin yaptığı gibi kenara çekilir antrenör veya yönetici olarak çalışırdı.Ama o öyle yapmadı. 4 yıl kızı Lena'yı biraz büyüttükten sonra tekrar cimnastiğe döndü ve madalyaları kazanmaya başladı.
Bundan sonrasının Olimpiyat kotasını almak olduğunu söyleyen Göksu Üçtaş Şanlı uzatılan mikrofona aynen şunları söyledi:
" Madalyamı Türk Kadınlarına ve Türk Annelerine armağan ediyorum"
Bizler de seni Türk Kadınını bu kadar güzel temsil ettiğini için yürekten kutluyoruz Göksu. Varol, sağol...

goktas--002.jpeg

goktas--003.jpeg

Bu haber toplam 5191 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.