• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Salgından kaçan yatlar Bodrum koylarını mesken tuttu

Salgından kaçan yatlar Bodrum koylarını mesken tuttu
Koronavirüs salgınından kaçan ve izole yaşam seçen mavi suların 'milyon dolarlık misafirleri' Bodrum koylarını mesken tuttu.

BODRUM- Koronavirüs salgınından kaçan ve izole yaşam seçen mavi suların 'milyon dolarlık misafirleri' Bodrum koylarını mesken tuttu. Türkiye'nin gözde tatil merkezlerinden Bodrum, bu yılda milyon dolarlık lüks yatların uğrak yeri haline geldi. Her biri büyüklüğü ve estetiğiyle dikkati çeken yatlardan bazıları havadan da görüntülendi.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç yaptığı açıklamada, deniz sektörünün koronavirs salgınında izole bir tatil yolu olduğunu söyledi.

-yatlar-bodrum.jpgİstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç yaptığı açıklamada, deniz sektörünün izole bir tatil yolu olduğunu söyledi.

yatlar-bodrum.jpgBodrumun doğal güzellikleri ve gastronomisiyle de çok güçlü bir tatil merkezi olduğunu ifade eden Dinç, İnsanlar, güvenli ve huzurlu bir ortamı tercih ediyor. Mega yatlar geçtiğimiz yıllarda da çok ciddi rağbet göstermişti. Dünyaca ünlü sanatçı ve iş insanlarının salgın döneminde bile burayı tercih etmesi sektörüm adına çok sevindirici. dedi.

yatlar-bodrum-001.jpgTaleplerini fazlasıyla karşılayabiliyoruz Dinç, mega yatların bulundukları bölgeye ciddi anlamda ekonomik katkı sağladığına dikkati çekti.

"Taleplerini fazlasıyla karşılayabiliyoruz"

Dinç, mega yatların bulundukları bölgeye ciddi anlamda ekonomik katkı sağladığına dikkati çekti.

Bu katkıdan sadece deniz sektörü değil, buna bağlı birçok sektöründe olumlu yönde etkilendiğini anlatan Dinç, şöyle konuştu:Bodrum dünyaca ünlü tatil merkezi olsa da mega yatların marka değerimizi daha da yukarıya taşıdığını söyleyebiliriz. Bu yatları dış basından da ciddi anlamda takip eden kitleler var. Bir yatın Bodrumu tercih etmesi bizim için çok önem arz ediyor. Mega yatları sanayi olarak da değerlendirmek lazım. Bunun da katkısının olacağını düşünüyorum. 180 metreye varan mega yatları marinalara sığdırmak şu an fiziki şartlar olarak uygun değil...

yatlar-bodrum-002.jpg

Bu katkıdan sadece deniz sektörü değil, buna bağlı birçok sektöründe olumlu yönde etkilendiğini anlatan Dinç, şöyle konuştu: "Bodrum dünyaca ünlü tatil merkezi olsa da mega yatların marka değerimizi daha da yukarıya taşıdığını söyleyebiliriz. Bu yatları dış basından da ciddi anlamda takip eden kitleler var. Bir yatın Bodrum'u tercih etmesi bizim için çok önem arz ediyor. Mega yatları sanayi olarak da değerlendirmek lazım. Bunun da katkısının olacağını düşünüyorum. 180 metreye varan mega yatları marinalara sığdırmak şu an fiziki şartlar olarak uygun değil...

yatlar-bodrum-007.jpgYakıt ve kumanya gibi karadan talep ettikleri bütün isteklerini fazlasıyla karşılayabiliyoruz. Bodrumu denizden seyretmek ayrı bir güzellik. Dünyada gezen bütün mega yatları Bodrumun eşsiz koylarını, gastronomisini, tarihimizi görmeleri için davet ediyoruz. Onlara huzurlu ve güvenli ortamlar sağlıyoruz, taleplerini karşılayabiliyoruz. Dolayısıyla gelmemeleri için bir neden yok.

yatlar-bodrum-003.jpgYakıt ve kumanya gibi karadan talep ettikleri bütün isteklerini fazlasıyla karşılayabiliyoruz. Bodrum'u denizden seyretmek ayrı bir güzellik. Dünyada gezen bütün mega yatları Bodrum'un eşsiz koylarını, gastronomisini, tarihimizi görmeleri için davet ediyoruz. Onlara huzurlu ve güvenli ortamlar sağlıyoruz, taleplerini karşılayabiliyoruz. Dolayısıyla gelmemeleri için bir neden yok."

yatlar-bodrum-006.jpgDinç, salgın olmasına rağmen mega yat sayısında geçen yıla oranla artış yaşandığını, bu artışında devam edeceğini tahmin ettiklerini kaydetti.
Sahipleri arasında yerli ve yabancı pek çok iş insanının da bulunduğu çok sayıda mega yat, Bodrum'un maviyle yeşilinin buluştuğu koyları mesken tuttu.

yatlar-bodrum-004.jpgKaraada, Bitez, Torba, Yalıkavak ve Göltürkbükü gibi koylara demirleyen lüks yatlarda bulunan misafirler, sessiz ve huzurlu ortamda, doğal güzelliklerin keyfini sürüyor.

yatlar-bodrum-005.jpgHazirandan bu yana üzerinde helikopter bulunan 68 metre uzunluğundaki Lady Christine, Cayman bayraklı 75 metre uzunluğundaki Arrow, dünyanın sayılı yatlarından Al Lusail, Cayman Adaları bayraklı 140 metre uzunluğundaki Scheherazade, dünyaca ünlü isimlerin de kullandığı belirtilen 75 metrelik mega yat Cloudbreak, Rus iş insanı Alexander Grigoryevich Abramovun 80 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğindeki 100 milyon dolarlık Titan isimli yatı ile dünyaca ünlü Rus milyarder ve İngiliz futbol takımı Chelseanın sahibi Roman Abramoviçin ultra 164 metrelik lüks yatı Eclipse de Bodruma gelen yatlar arasında yerini aldı.
yatlar-bodrum-008.jpg

Bu haber toplam 2140 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.