• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Salgın korkusu atlatıldı, kruvaziyere akın başladı

Salgın korkusu atlatıldı, kruvaziyere akın başladı
Kruvaziyer seyahatini seven yolcular, salgın korkusunu atlatınca yeniden yolcu gemilerine akın etmeye başladılar.

FLORIDA / MIAMI - Amerikalılar, pandemi öncesinden beri görülmemiş oranlarda yolcu gemilerine seyahat rezervasyonu yapıyor. Bu da gezginlerin bir zamanlar dünyayı korkutan salgın korkusunu atlattıklarını ve gemilere binerken güven duyduklarını gösteriyor.

Florida merkezli Royal Caribbean, bu ayın başlarında, yolcu gemilerinin doluluk oranının veya dolu koltuk yüzdesinin 2023'ün ilk çeyreğinde ortalama %102'ye yükseldiğini söyledi. Pandemi öncesi ile karşılaştırıldığında, doluluk oranı bir yıl önce %57 idi. 2019'da pandemi başlamadan hemen önce ise %107 oranında idi.

Norveç Kruvaziyer Şirketi, geçen yıl %48 ve 2019'daki %105'e kıyasla ilk çeyrekte ortalama %101 doluluk oranı bildirdi. Gemi yolcularındaki sıçrama, pandemi sırasında milyarlarca dolar kaybeden sektörün canlanmasına yardımcı oluyor.

cruise.jpgWall Street Journal muhabiri Jacob Passy, ​​CBS News'e "COVID birçok gezgin için bir endişe kaynağı olmaktan çıktı. İnsanlar gemi yolculuklarına çıkmaya can atıyo. GGemi yolculukları, birden çok limana uğrayarak birden çok ülkeyi görmenin harika bir yolu" diye yazdı.

Gazeteci Passy, ​​kruvaziyer gemilerinin %100'den fazla kapasite bildirdiğini ve yolcuların kabin başına önerilen iki kişiden daha fazla yığıldığını söyledi. Çevrimiçi fiyat takipçisi Cruzely'ye göre, bu yıl gemi seyahati biletleri gemiye, kabin tipine ve varış noktasına bağlı olarak günlük 130 ila 260 dolar arasında değişiyor.

Çifte rezervasyon yapılan gemi kamaraları, endüstrinin toparlanmasının görsel kanıtı olarak hizmet ediyor. Uluslararası Cruise Lines Birliği'nin (CLIA) tahminine göre, kabin doluluk oranları bugünden 2026'ya kadar üç haneli rakamlarda kalacak ve çoğunlukla bin yıllık gezginler tarafından beslenecek.

2021'de ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, bazı gemilerde COVID-19 salgını görüldüğünü bildirdikten sonra yolculara yolcu gemilerinden uzak durmalarını tavsiye ettiğinde rezervasyonlar düşmüştü. Royal Caribbean ve Norwegian gibi şirketleri işçileri ücretsiz izne çıkarmak zorunda kalmıştı. En son CLIA verilerine göre, dünya çapında gemi yolculuğu şirketlerinin gelirleri 2019'da 24 milyar dolardan 2021'de 8 milyar dolara düşmüştü.

CDC, geçen yıl yolcu gemileriyle ilgili uyarısına son verince krvaziyer sektrü rahatladı. Artık kruvaziyer şirketlerinin sadece virüse karşı aşılanmış yolcuları ağırlamaları gerekmiyor.

Bu haber toplam 1005 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.