• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Sahte evrakla otel gaspına 19 yıl hapis!

Sahte evrakla otel gaspına 19 yıl hapis!
Sahte evrakla otel gaspeden Selim Sayılgan’a nitelikli dolandırıcılıktan 19 yıl hapis kararı verildi.

ANKARA - Kervansaray Yatırım Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer, eski yönetici Selim Sayılgan’ın rüşvet vererek hazırladığı sahte belgelerle şirkete ait gayrimenkulleri gasp ettiği gerekçesiyle hukuk mücadelesi başlattı. Savcılık Sayılgan, noter başkatibi ve aracı hakkında dava açtı. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada Selim Sayılgan dolandırıcılık ve evrak sahtekarlığı kapsamında 19 yıl hapse mahkum edildi.

Kervansaray Yatırım Holding AŞ yetkilisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer avukatı Mehmet Dedeoğlu aracılığıyla geçtiğimiz yıllarda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Tümer, eski yönetim kurulu başkanı Selim Sayılgan ve Ertan Sayılgan'ın Hüseyin Kara vasıtasıyla Ankara 24. Noterliği Başkatibi olan Hasan Tokmak'a rüşvet vererek geçmişe dönük sahte kira kontratı düzenleterek resmi belgede sahtecilik suçunu işlediği sözleşmeye dayanarak bu kişilerin Kervansaray Yatirm Holding AŞ'den Bursa ilinde bulunan iki oteli sahte kira sözleşmesi kontratına dayanarak gasp ettikleri ve gelirleri kendilerinin aldıklarını ileri sürdü. Tümer, şirketin halka arz edildiği, bütün yatırımların bu nedenle zarar uğratıldığını ileri sürerek şikayetçi oldu.

selim-sayilgan-003.jpg2016’DA ALINAN KİMLİKLE 2013’TE İŞLEM YAPILMIŞ

Mahkeme kararında yer alan bilgilere göre, Selim Sayılgan’ın 2013 yılında yapılan noter işleminde 2016 yılında alınan kimlik kullanılmış. Yine vergi dairesi ve şirket hesaplarında yapılan incelemelerde 2013 yılında kiralama ve ödemelerle ilgili hiç bir kayda rastlanmadığı ortaya çıkmıştı. Bir dönem Selim Sayılgan tarafından yönetilen otelin basiretsiz yönetimiyle şirketi tam bir borç batağına soktu. Bir süredir şirket davalar, icralar, borçlar hatta tefecilerle gündeme geldi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Semih Sayılgan'a şüpheli işlemler nedeniyle suç duyurusunda bulunmuş ve ceza kesmişti. 

SUÇLARINI İTİRAF ETTİ

Noter aracısı Hüseyin Kara, Selim Sayılgan'dan sahte kira kontratının notere onaylatılması bakımından maddi menfaat temin ettiğini, bu iş karşılığında yarım milyon aldığını, noter Başkatibinin ise bu iş karşılığında rüşvet aldığı, bu kapsamda şüphelinin de sahte kira sözleşmesi bakımından şüpheli Hüseyin Kara vasıtasıyla Hasan Tokmak'in rüşvet verdiği ve bu suça iştirak ettiğini itiraf etti. Mahkeme kararından alınan bilgiye göre  dosyanın bilirkişi incelemesine gittiği, inceleme sonunda sahte olarak düzenlenen kira sözleşmesinin içeriğini kabul ettiği, bu kapsamda resmi evrakta sahtecilik suçunun işlenmesine diğer şüpheliler Hüseyin Kara, Hasan Tokmak, Ertan Sayılgan ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettikleri, sahte olduğu tespit edilen noter onaylı kira sözleşmesinin birden çok tapu müdürlüğüne verilmek suretiyle zincirleme biçimde resmi evrakta sahtecilik suçunun işlendiği belirlendi. 

DOLANDIRICILIĞA HAPİS ÇIKTI

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucunda Selim Sayılgan nitelikli dolandırıcılık suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün, resmi evrakta sahtecilikten 5 yıl 7 ay 15 gün, rüşvet verme suçundan 4 yıl hapse çarptırıldı. Noter başkatibi Hasan Tokmak; rüşvet-5 yıl 4 ay, resmi evrakta sahtecilik 5 yıl 7 ay, aracı Hüseyin Kara; rüşvet-3 yıl 4 ay, nitelikli dolandırıcılık-7 yıl 9 ay 12 gün, resmi evrakta sahtecilik 4 yıl 8 ay 7 gün hapse mahkum edildi.

Bu haber toplam 1654 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.