• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Sağlıkta Kazakistan ile işbirliği

Sağlıkta Kazakistan ile işbirliği
GHTC Başkanı Emin çakmak Kazakistan bakanı sağlık turizmi, yatırımlar ve bilgi birikimi paylaşımı konusunda işbirliği için el sıkıştı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM - Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi-THTDC ve Dünye Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC Başkanı Emin Çakmak, Kazakistan Sağlık Bakan Yardımcısı Alexey Tsoy ile makamında buluşarak Türk sağlık turizmi, Kazak sağlık sektörüne destek, yatırımlar, bilgi birikimi paylaşımı konusunda işbirliği için el sıkıştı. Kazakistan Sağlık Bakan Yardımcısı, yurtdşından alınan sağlık hizmetlerinde ve sağlık turizminde hasta gönderiminde Türkiye’nin öncelikli ülke olacağını söyledi.

kazakistan-emin2.jpg

EĞİTİMDE VE SAĞLIK TURİZMİNDE İŞBİRLİĞİ

Görüşmeye Türkiye’nin Almaty Başkonsolosu Suphi Atan, Ticari Ateşe Osman Elgün, GHTC’nin Kazakistan Temsilcisi Khalida Sadykova, Rusça konuşan 21 ülkeler ve Ukrayna Temsilcisi Yulia Babilyuk’ta katıldı.

kazakistan-emin5.jpg

BAŞKONSOLOS: BAŞKONSOLOS HER PROJENİN YANINDA OLURUZ

Türkiye’nin Almaty Başkonsolosu Suphi Atan görev yaptığı süre içinde kardeş Kazakistan ile her konuda uyumlu beraberlik sergilediklerini belirterek “Sağlık turizminde geliştirilecek her tür projede yer almak isteriz.. Amacımız iki ülke halklarının sağlık sorunlarını ortaklaşa çözmek ve insanlaramıza daha iyi hizmet etmektir”dedi.

kazakistan-emin2.jpg

EMİN ÇAKMAK: KAZAKİSTAN’İ SAĞLIKTA DÜNYAYA AÇACAĞIZ

Emin Çakmak, Kazakistan Sağlık Bakan Yardımcısı ile yaptığı resmi toplantıda Kazakistan’ın sanatoryumları ve sağlık merkezlerini dünyaya tanıtmak istediklerini belirterek “Kazakistan’ın sağlık sektor temsilcilerinin Türkiye’de eğitimi ve Türkiye’nin sağlıkta kazandığı deneyimi dost ve kardeş ülkenin değerli sağlık temsilcilerine aktarmak istiyoruz” dedi.

kazakistan-emin7.jpg

BAKAN YARDIMCISI: TEKNIK HEYETLER PROJE ÜRETECEK

Kazakistan Sağlık Bakan Yardımcısı, Kazakistan’ın Emin Çakmak’ın başkanlığını yürüttüğü Dünya Sağlık Konseyi-GHTC’ye bakanlık düzeyinde üye olacağını belirterek sağlık turizminde proje geliştirmek için GHTC ve THTDC’nin teknik heyetlerinin görüşmeleri sürdürmesini istedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.