• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Sağlık Turizmi Çalıştayı’nda kürsüyü boş bırakan Türsab’a tepki

Sağlık Turizmi Çalıştayı’nda kürsüyü boş bırakan Türsab’a tepki
Asya BTK’nın “Sağlık Turizmi Çalıştayı’na Türsab yönetiminin talimatı ile Türsab Sağlık İhtisas Komitesi’nin katılmayışı "Türsab kimin?" diyen acentelerin tepkisine neden oldu

ÖZKAN ALTıNTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
ISTANBUL -
Türsab Asya Bölge Temsil Kurulu- Asya BTK’nın düzenlediği “Sağlık Turizmi Çalıştayı’na Türsab yönetiminin talimatı ile Türsab Sağlık İhtisas Komitesi’nin katılmayışı acentelerin tepkisine neden oldu. “Biz sıkıntı çekerken Türsab yönetimi yanımızda olmuşor. Asya BTK Başkanı Sedat Başalan ve yönetimi tarafından acentelerin geleceği için imkan yaratan böylesine önemli bir toplantıda bizler için çalışması gereken Türsab’ın ihtisas komitesi kimin için çalışıyor?” dediler.
Ayrıca Asya BTK’nın ekimde yapılacak bölgesel seçimlerinde Firuz Bağlıkaya’nın başkan adayı olduğunu söyleyen Asya BTK Başkan yardımcısı Murat Güleryüz’ün ev sahibi olduğu halde katılımcılardan Murat Işık’ın eleştirilerine kişisel yaklaşarak çalıştaya siyaset sokma girişimi de ortamı gerdi.

tursab-asya-btk’-“saglik-turizmi-calistayi.jpg
tursab,-asya,-btk’,-saglik-turizmi-calistayi.jpg

TÜRSAB PLAKETLERİ İLE KÜRSÜ BOŞ KALDI
Türsab Asya Bölge Temsil Kurulu- BTK’nın düzenlediği “Sağlık Turizmi Çalıştayı, davetli oldukları halde “aldıkları talimat’ üzerine çalıştaya katılmadıkları bildirilen ‘Türsab Sağlık Turizmi İhtisas Komitesi Başkan Yardımcısı Yasemin Demirtaş’ ile ‘Türsab Sağlık Turizmi İhtisas Komitesi Önceki Başkanı Aziz Ciga’ yazılı plaketleri ile yapıldı. Arkası boş olarak kalan plaketler çalıştay boyunca katılanları üzdü ve “Türsab kimin?” şeklinde eleştirilerine yol açtı.
Çalıştay arkası boş plaketlerin bulunduğu kürsüde moderatörlük yapan Asya BTK Başkanı Sedat Başalan’ın yönetimi ile sürdü.

tursab,-asya,-btk’,-saglik-turizmi-calistayi-001.jpg

AZİZ CİGA: ‘İHTİSAS BAŞKANLIĞI KATILMIYORUZ’ DEDİ
Salonda bulunanlar Türk turizminin duayeni ve sevilen ismi Aziz Ciga’nın Türsab’ın en değerli yöneticilerinden biri olduğunu belirterek ‘ağabey’ olarak toplantıya katılması gerektiğini söylediler.
Eleştiriler üzerine Aziz Ciga ile yaptığımız görüşmede Whatsapp üzerinden şu açıklamayı gönderdi:
“Önce sağlık turizmi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacak şeklinde davet geldi. Bende ‘Acenteleri bilgilendirme amaçlı yapılan her toplantıya katılırım. Ancak bu konuda ihtisas başkanı davet ederse’ dedim. İhtisas başkanı davet etti kabul ettim. Dün aradılar ‘İhtisas Başkanlığı olarak katılmıyoruz’ dediler. Ben de saygı duydum. Sedad başkanın bilgisi dahilinde herşey
Abi ben hiç bir zaman ihtisas başkanı olmadım. Latife yapmışlar. Ne önceki dönem ne de bu dönem. En azından yanlış anlaşılma olmasın abi..
Sadece danışmak istedikleri konularda destek oluyorum.”

tursab,-asya,-btk’,-saglik-turizmi-calistayi-002.jpgtursab,-asya,-btk’,-saglik-turizmi-calistayi-003.jpgtursab,-asya,-btk’,-saglik-turizmi-calistayi-004.jpg
tursab,-asya,-btk’,-saglik-turizmi-calistayi-005.jpg

SEDAT BAŞALAN’ıN BAŞARıLı MODERATÖRLÜĞÜNDE VERİMLİ ÇALIŞTAY

Türsab Asya BTK Başkanı Sedat Başalan’ın başarılı moderatörlüğünde Dedeman Bostancı Oretil’nde herkese söz verilen demokratik bir yapıda son yılların en kalabalık sağlık turizmi çalıştayı gerçekleşti. Yaklaşık 120 acente, sağlıkçı, hastane temsilcisi ve arayış içinde olan acentelerin katıldığı çalıştayda yeni acentelere plaketleri verildi.
Asya yakasının önemli acentelerinin yer aldığı çalıştada Memorial Sağlık Grubu’nun acentesi ve sağlık turizmi yönetimi ile, Rusya ile çalışan Moskova’da İstanbul ve Antalya’da ofisleri bulunan acentelerin, Avrupa’da İngiltere ile çalışan acenteleri katıldı. Afrika ve Amerika ile sağlık turizmi konusunda çalışan acentelerin de yer aldığı toplantı tüm katılımcılar adına çok verimli geçti. Çalıştayda internet teknolojinin sağlık turizmi çalışmalarına getireceği yenilikleri Bülent Ergan tanıttı.
Toplantı boyunca katılımcılar arasında işbirlikleri kuruldu, yeni pazarlara açılma konusunda bilgi alışverişi yapıldı. Sağlık turizminde acentelerin önünü açacak şekilde interaktif uygulama ile konular konuşuldu. Salonda bulunan herkes kendini tanıttı ve görüşlerini, önerilerini sundu. Mutlu bir şekilde ayrıldı. Toplantının tutanağının toplantıya katılamayan acentelere bir ‘sonuç bildirgesi ‘ olarak gönderileceği bildirildi.

tursab,-asya,-btk’,-saglik-turizmi-calistayi-010.jpg
tursab,-asya,-btk’,-saglik-turizmi-calistayi-006.jpg

SEDAT BAŞALAN: ONLİNE’A KARŞI İMKANLAR ARIYORUZ
Türsab Asya BTK Başkanı Sedat Başalan, acentelerin yeni gelişen teknolojiler karşısında zor durumda kaldığını belirterek. Online sistemler nedeniyle bilet, tur, transfer satışlarının ellerinden kayıp gittiğini söyledi.
Başalan, düzenledikleri çalıştaylar ile acentelerin ufkunu açacak ve onlara yeni umutlar sunacak uzmanlarla buluşturduklarını belirterek “Asya BTK’da acente sayısı yakında 1000 olacak. Her yeni açılan acente ile pazar payımız daralıyor. Acentelerin önüne yeni imkanlar sunmak zorundayız. Arkadaşlarımızdan gelen öneriler, istekler ve konular doğrultusunda çalıştaylar yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde hac-umre acentelerin toplayarak çok verimli ve ileriye dönük yeni fikirlerin buluştuğu bir çalıştay yaptık. Görevimiz acentelere hizmet etmektir. Bu amaçla acentelerin yanında olup onları kucaklayarak sıkıntılı günlerde çözüm üretmek ve onların daha güzel günlere ulaşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Çalıştaylarımız süreçek” dedi.

tursab,-asya,-btk’,-saglik-turizmi-calistayi-007.jpg

ÜNAL ULUÇAY: TÜRSAB KIME HIZMET EDIYOR?
Türsab Asya BTK Başkanı Sedat Başalan, toplantının açış konuşmasını yaptıktan sonra salonda bulunanlara söz vererek çalıştayı interaktif bir şekilde sürdürdü.
Çalıştayda söz alanlar konuşmalarına başlamadan önce Türsab yönetiminin ayrımcı davranıp, verdiği talimat ile toplantıya katılmayan ve kürsüyü boş bırakan Türsab Sağlık Turizmi İhtisas Komitesi’ni kınayarak sözlerine başladılar. Yamçı Turizm’in sahibi Ünal Uluçay “Bize hizmet için gelenlerin, görevlerini yapmayarak bu toplantıya katılmamalarını kınıyorum. Onlar kime hizmet ediyor, Türsab kime hizmet ediyor? Türsab ne zaman acentelerin olacak ve acentelere hizmet edecek sabırla bekliyoruz. Bu işlerde görev alan arkadaşların akıllarını başlaına alıp birilerine değil, acentelere hizmet etmelerin bekliyoruz. Seçime daha zaman var. Halen Türsab Asya BTK Başkanı Sedat Başalan’dır. Türsab yönetimi görevi bitene kadar Asya BTK Başkanı’nın yanında olmak zorundadır” dedi.

tursab,-asya,-btk’,-saglik-turizmi-calistayi-008.jpg

MURAT IŞIK: TÜRSAB ÇALIŞMIYOR DİYEREK YERDEN YERE VURDU
Katılımcılardan eğitimci ve “Sağlık Turizmi” adlı kitabın yazarı Murat Işık, “Biz bu ülkenin sevdalılarıyız” diyerek başladığı konuşmasında Türsab’ın acenteler adına hiçbir faydalı iş yapmadığını belirterek Türsab yönetimin yerden yere vuran bir konuşma yaptı. Türsab yönetiminin acenteleri temsil etmediğini belirten Murat Işık, mevcut yönetimin değişerek yerine daha vizyoner ve acentelere, ülkeye faydalı yenilikçi kişilerin göreve gelmesi gerektiğini söyledi. Bu konuşma salondakiler tarafından alkışlandı.

tursab,-asya,-btk’,-saglik-turizmi-calistayi-009.jpg

BAĞLIkAYA’NıN BTK ADAYI GÜLERYÜZ SAVUNMA YAPTı, TEPKI ALDı
Halen Asya BTK Başkan Yardımcısı olan ancak katılımcılara Firuz Bağlıkaya ekibinin yeni Asya BTK Başkan adayı olduğunu ve içinde bulunduğu yönetime muhalif olduğunu söyleyen İremtur’un sahibi Murat Güleryüz, Murat Işık’ı hedef alarak “Sen Türsab’ın yönetimi için öyle konuşamazsın. Ben senin konuşmalarını kabul etmiyorum. Türsab’ın mevcut yönetimi çok başarılıdır” dedi. Ancak Murat Güleryüz’ün salona siyaset sokma girişimi ve halen Asya BTK yönetiminde olduğu halde kendi başına “ben” diye konuşması tepkilere neden oldu.

FATIH CANSıZOĞLU: YÖNETİMDE VE EV SAHİBİSİNİZ ‘BEN ‘ DİYEMEZSİNİZ
Bunun üzerine söz alan Tatil Bahçesi Seyahat Acentesi sahibi Fatih Cansızoğlu, Mehmet Güleryüz’e halen Asya BTK yönetiminde olduğunu hatırlatarak “Kendi başınıza ‘ben’ diyerek eleştirinizi doğru bulmuyorum. ‘Biz’ demeniz daha uygun olurdu. Ben diyerek belli kişileri henüz savunacak konumda değilsiniz. Konuşmanız Asya BTK yönetimi ve 980’e varan seyahat acentesinin tercih hakkını töhmet altında bulunduruyor. Herkesin görüşü kendisine aittir. Sizde Asya BTK Başkan Yardımcısı olarak, bu toplantının ev sahibisiniz ve hep birlikte hareket etmeniz gerekir. Buraya siyaseti taşımayamazsınız” dedi.

Bu haber toplam 11138 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.