• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 13 °C

Sağlık Bakanlığı turizme girdi

Sağlık Bakanlığı turizme girdi
Sağlık Bakanlığı turizme girince sağlık kurumları tepki göstererek “Böyle bir sektöre girerseniz sağlık kurumlarının misyonunda bir çelişki oluşur" dedi.

İSTANBUL - Sağlık Bakanlığı'nın sağlık turizmi işine yönelmek istemesi, sektörle bakanlığı karşı karşıya getirdi. Sektörün resmi temsilcisi durumunda olan Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), sağlık turizminin kar amacına yönelik yapıldığını belirtip “Böyle bir sektöre girerseniz sağlık kurumlarının misyonunda bir çelişki oluşur ve kamu sağlık kurumlarının rolü tartışılır hale gelir” uyarısında bulundu. “Siz denetleyin, hizmeti biz veririz” diyen sektör temsilcileri bu görüşlerini Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun ile yaptığı görüşmede de dile getirdi.

Siz pay almayın, sektörü düzenleyin

Sağlık Bakanlığı bir süredir sağlık turizminin öncelikli alanlar arasında olduğunu belirtiyor ve bu konuda düzenlemeler yapıyor. Ancak sektörün temsilcisi konumundaki Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) bu konudaki itirazlarını geçtiğimiz günlerde bakanlığa iletti. Dernek, bakanlığa sektörün mutabakat sağladığı görüşünü iletti.
Bu görüş “Kamu sağlık kurumlarının temel işlevi kamusal alanda hizmet sunumudur. Tümüyle kar amacına yönelik yapılacak sağlık turizmi faaliyetleri, sağlık kurumlarının misyonlarında çelişki yataracak ve kamu sağlık kurumlarının rolünü tartışılar hale getirecektir” şeklinde oldu. Sağlık Bakanlığı’nın tıp turizminde aktif rol almasının özel sektörüne gelişimine de engel olacağınu vurgulayan dernek, “Siz ağırlıklı olarak rol olaranız, özel sektörün payını azaltmış olursunuz. Siz Turizm Bakanlığı ile birlikte sağlık turizminin özellikle tanıtım, regülasyon, garantörlük ve denetim bölümlerinde aktif rol oynayın, biz hizmeti veririz” isteğinde bulundu.

Acil fiyatları turistin ülkesine göre belirlensin

Sektörün dile getirdiği talepler arasında “acil fiyatları” da yer aldı. Acillerdeki fiyatların turist hastaların kendi ülkesindeki cari fiyatlar üzerinden hesaplanarak fatura edilmesi gerektiğini belirten dernek, “Yabancı hastalara uygulanacak fiyatlar, ülkemizin milli menfaatlerini de dikkate alan bir anlayış ile belirlenmeli ve sektör ile mutabakat sağlanmalıdır” görüşünü iletti.

Radikal

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.