• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Safranbolu’da şenlik hazırlıkları

Safranbolu’da şenlik hazırlıkları
Ülkemizde her yıl değişik bir ilde gerçekleştirilen Geleneksel Lezzetler Şenliği'nin üçüncüsü bu yıl Safranbolu’da düzenlenecek.

SAFRANBOLU-Ülkemizde her yıl değişik bir ilde gerçekleştirilen Geleneksel Lezzetler Şenliği'nin üçüncüsü bu yıl Safranbolu"da düzenlenecek.

Karabük Valiliği, Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediye Başkanlığı, Mutfak Dostları Derneği, Avrasya Aşçılar Derneği, Assos Vakfı ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen şenlik 22–25 Mayıs 2008 tarihinde, Safranbolu"da gerçekleştirilecek. Geleneksel Lezzetler Şenliği 3. Toplantısı restore edilerek belediye çalışmalarının başlatıldığı Eski Çarşı'daki tarihi belediye binasında yapıldı. Toplantıya Safranbolu Belediye Başkanı Cebeci'nin yanı sıra Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Gürbüz, Karabük Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Karabük Sanayi ve Ticaret Müdürü Salim Sungur, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, Safranbolu Tarım Müdürü Çetin Ayvalık, Safranbolu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Adalar, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Haluk Turgay, Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muammer Dumaner, Safranbolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Deniz, Anadolu Halk Mutfağı Platformu Başkanı Adnan Şahin, Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Hüseyin Ünal, Safranbolu Turizme Katkıda Bulunan Esnaflar Derneği Başkanı Saim Çelik, Kültür-Turizm Vakfı Başkanı Ahmet Akçasu, Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürü İsmail Şengül, Yüksek Mimar İbrahim Canbulat ve eşi Gül Canbulat, Safranbolu Belediyesi Eski Belediye Meclis Üyesi ve Turizm İşletmecisi Özlem Urgancıoğlu katıldı. Toplantıyı Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, açılış konuşmasıyla başlattı. Cebeci şenliğin önemine değinerek sözü Halk Mutfağı Platformu Başkanı Adnan Şahin"e bıraktı. Şahin şenliğin amacını ve nasıl gelişeceğini anlattıktan sonra Komite, Yürütme ve denetim gibi görevleri üstlenecek kurum ve kişiler hakkında tartışıldı. Şenliğin giderleerini üstlenen Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin Bütçe konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşmek üzere toplantıdan ayrıldı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.