• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Safisa ayakkabıdan turizme

Safisa ayakkabıdan turizme
Rusların ayakkabıda tercih ettiği Bagira markasını yarattı, birikimini Safisa Palace markasıyla turizme yatıracak.

İSTANBUL- Rusların ayakkabıda tercih ettiği Bagira markasını yarattı, birikimini Safisa Palace markasıyla turizme yatıracak.  İlk olarak İstanbul, Antalya ve Ankara'da Safisa Palace markasıyla otel zinciri kurmayı hedefleyen Arbat Ayakkabıcılık, Tekstil, Kuyumculuk Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sait Kaya, 2010 yılına kadar İranlı ortağıyla bünyelerine katmayı düşündükleri altı otel için 100 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor.
Geleceğin turizm sektöründe olduğunu ifade eden Arbat Şirketler Grubu ve Safisa İstanbul Palace Yönetim Kurulu Başkanı Sait Kaya "Birikimlerimizi turizme yatırarak ülkemize katma değer yaratmaya devam edeceğiz. Otel kiralamak veya satın almak için görüşmelerimiz sürüyor. 2010 yılına kadar Safisa Palace markasıyla altı tesisi sektöre kazandırmayı istiyoruz. Ocak ayının sonuna doğru İstanbul'a gelecek olan İranlı ortağımızla birlikte, çeşitli görüşmeler yaparak 2008 yılından itibaren Safisa Palace markasını turizme kazandıracağız." dedi.

İranlı ortağının petrol ve madencilik işleriyle ilgilendiğini kaydeden Sait Kaya, turizm yatırımının yüzde 30'u kendilerinin, yüzde 70'ini İranlı grubun sağlamasının planlandığını açıkladı.

 

Satılık veya kiralık tesis arıyoruz

 

İstanbul, Ankara ve Antalya'da satılık veya kiralık tesis aradıklarını bildiren Sait Kaya "Üç şehirde de görüşmelerimiz devam ediyor. Otelini satmak veya kiralamak isteyen ve bizim ulaşamadığımız gruplarla görüşmeyi istiyoruz. Aynı zamanda Sefaköy ve İkitelli civarında bir otel inşa etmek için de çalışmalarımız sürüyor." dedi.

 

300 bin çift ayakkabı ihraç edeceğiz

 

Arbat Şirketler Grubu'nun 1993 yılında kurulduğunu anlatan Sait Kaya, yoğun olarak ayakkabı sektöründe faaliyet gösterdiklerini ve üretimin tamamını başta Rusya olmak üzere 10'a yakın ülkeye ihraç ettiklerini söyledi.

Bu yıl 200 bin çift ayakkabı ihraç edeceklerini kaydeden Sait Kaya, 2008 yılında ise 300 bin çift ayakkabının başta Rusya, Macaristan, Romanya ve Ukrayna olmak üzere birçok ülkeye ihraç edileceğini belirtti.

Gelecek yıl Ukrayna ve Moskova'da "Ayakkabı'da Bagira" markasıyla iki şube açacaklarını anlatan Sait Kaya "Rusların bildiği ve tercih ettiği bir ayakkabı markasıyız. Milano, Moskova veya İstanbul'da katıldığımız fuarlarda, şirket olarak ne kadar iyi bir noktada olduğumuzu ve rakiplerimizin bizi yakından takip ettiğini görüyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. Markamıza yoğun ilgi olduğu için, gelecek yıl Ukrayna ve Moskova'da iki şube açacağız. Şubelerin yanında Moskova, Ukrayna, Sibirya, Belarus, St. Petersburg, Kazakistan gibi çeşitli bölgelerde de 30'a yakın "Corner" açmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.