• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Sadberk Hanım Müzesi’ne ödül

Sadberk Hanım Müzesi’ne ödül
Tripadvisor Ödül Programı’nda Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi, konuk ağırlamadaki mükemmelliği ile ödüle layık görüldü.

İSTANBUL- Türkiye’nin ilk özel müzesi olma özelliğini taşıyan Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi, Tripadvisor 2015 Ödülleri’nde ‘Mükemmellik Sertifikası’ aldı. Dünya gezginlerinin deneyimlerini paylaşarak işletmeleri performanslarına göre değerlendirdikleri Tripadvisor Ödül Programı’nda Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi, konuk ağırlamadaki mükemmelliği ile ödüle layık görüldü. 

Dünyanın her yerinden ziyaretçilerin deneyimlerini yazdığı, üyelerin oylarıyla en gözde turistik işletmelerin sıralandığı Tripadvisor.com; her sene olduğu gibi bu sene de sektörün en iyilerini seçti. Sarıyer’deki Azaryan Yalısı’nda sanatseverleri tarihin derinliklerindeki eserlerle buluşturan Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi, Tripadvisor Mükemmellik Sertifikası’nı almaya hak kazandı.

sadberk2.jpg

1980 yılında kurulan Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi; Sadberk Koç’un kişisel koleksiyonunda yer alan geleneksel kıyafetler, işleme, tuğralı gümüş ve porselen gibi eserlerden oluşan koleksiyonun yanı sıra dönemsel sergilere de ev sahipliği yapıyor. Sadberk Hanım Müzesi Müdürü Hülya Bilgi, Sadberk Hanım Müzesi’nin Türkiye’de özel müzeciliğin ilk örneği olduğunu, müzenin geçmişten bugüne başarısındaki kritik faktörlerden en önemlisinin ‘ziyaretçi dostu’ yapısını muhafaza etmesi olduğunu vurguladı. Hülya Bilgi şöyle devam etti: “Bu ödül tamamen ziyaretçilerin değerlendirmesi ile verildiği için bizim için ayrı bir önem taşıyor. Özellikle İznik çini ve seramikleri, Osmanlı Dönemi kadın kıyafetleri ile işleme koleksiyonu niteliği bakımından dünya koleksiyonları içerisinde hatırı sayılır bir yer edinmiş olan koleksiyonumuzun Türkiye’den ve yurt dışından gördüğü ilgi bizi memnun ediyor. Tamamen çağdaş müzecilik uygulamalarını yansıtarak, müzemizi ziyaret eden herkese iyi bir deneyim yaşatmak üzere kurduğumuz sistemin de ziyaretçilerimiz tarafından onaylanması, desteklenmesi bizi cesaretlendiriyor ziyaretçilerimizle olan ilişkimizi de gözden geçirmek ve daha da yukarı seviyelere taşımamız için bizi heveslendiriyor.”

Sadberk Hanım Müzesi Hakkında

Sadberk Hanım Müzesi kuruluşunda yaklaşık 3 bin esere sahipken bugün 20 bini aşkın eseri bünyesinde toplamaktadır. M.Ö. 6. bin yıllarından Bizans dönemi sonuna kadar Anadolu’da yaşayan uygarlıkların maddi kültür kalıntılarını yansıtan arkeolojik eserler Sevgi Gönül Binası’nda, Osmanlı ağırlıklı İslâm eserleri, Osmanlılar için yapılmış Avrupa, Uzak ve Yakın Doğu eserleri ile Osmanlı dönemi dokumaları, kıyafetleri ve işlemeleri Azaryan Yalısı’nda sergilenmektedir.
  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.