• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Sabre seyahat pazarında büyüyor

Sabre seyahat pazarında büyüyor
Sabre başkanı Tom Klein: Sabre Travel Network'ün dünya genelinde genişlemeye devam etmesiyle seyahat pazarında büyümeyi başardığımızı görüyoruz

İSTANBUL –Seyahat teknolojisi çözümleri alanında dünya liderlerinden biri olan Sabre Corporation (NASDAQ: SABR), 2016 yılı ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarına göre büyümeyi sürdürdüğü ortaya çıktı. Sabre başkanı Tom Klein "Sabre'ın ikinci çeyrekte elde ettiği sonuçlar, istikrarlı bir şekilde büyüyen faaliyetlerimizden güç alıyor. Makro ortamda manzara olumlu olmasa da, kaydettiğimiz sonuçlar Sabre Airline and Hospitality Solutions SaaS portföyüne gösterilen talepten yararlanmak suretiyle ve Sabre Travel Network'ün dünya genelinde genişlemeye devam etmesiyle büyümeyi başardığımızı kanıtlıyor" dedi.

sabre1.jpg

sabre-3.20160812163132.jpg

KÜRESEL SEYAHAT PAZARI

Merkezi Teksas'ın Dallas-Fort Worth bölgesinde bulunan ABD'li Sabre, yıllık 120 milyar ABD dolarından fazla seyahat harcaması işlemi gerçekleştiriyor ve 160'tan fazla ülkede müşterilere hizmet veriyor. Şirketin dünya genelinde yaklaşık 10.000 çalışanı bulunuyor.
Sabre başkanı Tom Klein , Sabre Airline and Hospitality Solutions raporu hakkında şu bilgileri verdi:
Sabre Airline and Hospitality Solutions, 160'tan fazla ülkede 425.000'den fazla seyahat acentesini birbirine bağlıyor. Ayrıca dünyanın dört bir yanındaki havayolları, oteller, araç kiralama şirketleri, gemi turu şirketleri, tur operatörleri ve diğer seyahat tedarikçilerine bağlıyor. Küresel seyahat pazarında Sabre Travel Network küresel havayolu ve konaklama sektörüne teknoloji yazılımı çözümleri üretiyor. Seyahat pazarına danışmanlık hizmetleri sağlıyor.

sabre-5.20160812163215.jpg

2016'NIN İKİNCİ ÇEYREĞİNDE ÖNE ÇIKANLAR:

• Yüzde yüz iştirak haline gelen Asya-Pasifik bölgesi ve diğer tüm bölgelerdeki kademeli artış sayesinde rezervasyonların yüzde 24 artması sonucunda, Sabre Travel Network'ün gelirleri yüzde 21 arttı.
• Sabre Airline and Hospitality Solutions faaliyet alanının gelirleri yüzde 16 arttı.
• Dünya genelinde havayolu şirketlerine hizmet sağlayan SabreSonic çözümü güçlü bir büyüme kaydetti ve 200 milyon yolcu bu sistemle yolculuk yaptı. Bu, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 43’lük bir artışa karşılık geliyor. Yolcuların sayısındaki artışta, hayata geçirilen bir dizi yeni uygulama ve mevcut müşteri tabanında ulaşılan yüzde 6 oranındaki organik büyüme etkili oldu.
• Sabre Airline Solutions'da görülen büyümede de verimliliği artırmaları, maliyetleri kontrol etmeleri ve değişimi yönetmeleri için havayolu şirketlerine araçlar sağlayan AirVision ve AirCentre çözüm paketlerinin gelirlerindeki artış etkili oldu. Sabre Hospitality Solutions'da kaydedilen organik ve satın alma kaynaklı güçlü büyüme, gelir artışına katkıda bulunan bir diğer faktör oldu. Alman Trust Group'u satın alarak konaklama sektöründeki payını hem EMEA (Avrupa-Orta Doğu-Afrika), hem de Asya-Pasifik bölgesinde artıran Sabre Hospitality Solutions, 7500'den fazla otelle dünyanın en büyük konaklama şirketi olan Wyndham Hotel Group'un otellerini rezervasyon platformuna aktarmaya devam ediyor.

KUZEY AMERİKA DIŞINDAKİ BÖLGELER

• Sabre Travel Network'ün EMEA'daki pazar payını artırmayı hedefleyen uzun vadeli rotası, bir önceki yıla göre büyüme ve pazar payında artış kaydedilen bu çeyrekte de devam etti. Şirket Güney Afrika, İspanya ve Türkiye gibi yeni pazarlarda varlığını güçlendirmesine yardımcı olacak fırsatları kovalamaya devam ediyor.
• Latin Amerika'daki Sabre Travel Network rezervasyonları, Venezuela ve Brezilya'da mütevazi büyümeye dönüş dahil olmak üzere, yüzde 1,5 artışla, bu çeyrekte olumlu kabul edilebilecek bir aşama kaydetti.
• Sabre'nin Asya Pasifik'teki faaliyetlerini yüzde yüz iştirak haline getirmesi, ikinci çeyreğin sonunda yeni yaşına girdi. Operasyonlar büyük oranda entegre edildi ve yüzde 9 artan Travel Network rezervasyonlarıyla satışlarda güçlü bir artış elde edildi.
• Sabre’nin dünya genelinde GDS (Global Dağıtım Sistemi) rezervasyonlarındaki payı, yüzde 37 ile nispeten sabit kaldı. Şirket ayrıca üç aylık konferans görüşmesinde yatırımcılarına birkaç önemli müşteriyle sözleşmesini yenilediğini ve kapsam genişlemesine gidildi.,

sabre-2.20160812163254.jpg

KLEİN: AVANTAJLI MALİYET YAPISINA ODAKLANDIK

Sabre başkanı Tom Klein yatırımcılarla yaptığı toplantıda: "Ekibimiz yenilikçi ürünler lanse etmek, mobil ve bulut gibi alanlarda rakiplerimizin önünde olmayı hedefliyor. müşterilerimize hizmet verip yeni müşteriler bulmaya çalışıyor. Ayrıca avantajlı bir maliyet yapısına sahip olmak gibi kontrolümüzde olan öğelere odaklanıyor. Gerçekleştirdiklerimizle asla tatmin olmasak da, ilk yarım yıl sonuçlarımızdan memnunuz ve 2016'nın geri kalanının da iyi geçmesini bekliyoruz" dedi.

YENİLİKÇİ VE BENZERSİZ ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ

Klein, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize güç veren temel faktörlerden biri de bir kategoride yenilikçi ve çoğu durumda benzersiz çözümlerle tekliflerimizi genişletmeye devam etme stratejimizdir. Intelligence Exchange ile perakende ve ticari satış çözümlerimizin büyümemize nasıl güç kattığını belirttim. Ayrıca havayolu şirketlerinin verilerinden daha kapsamlı bilgiler çıkarma ve belirli müşterilere özel, eyleme geçirilebilir etkinlikler oluşturma kabiliyetini ileriye taşıyacak yenilikleri kullanıma sokmaya devam edeceğiz."

sabre-6.jpg

HAVAYOLLARI, SEYAHAT ACENTELERİ AĞIMIZLA ÖNEMLİ SATIŞ YAPABİLİRLER

Sabre’ın anlamlı bir büyüme yaratacak potansiyele sahip olduğunu sözlerini ekleyen Klein şöyle devam etti:: "Yan ürün gelirlerindeki artış, son birkaç yıldır havayolu şirketleri için hikayenin önemli bir parçası oldu. Bu büyümenin çoğunu, havayolu şirketlerinin sahip oldukları doğrudan kanallar sağladı. Yardımcı gelirlerdeki artışın bir sonraki ayağının GDS'den güç almasını bekliyoruz. Sabre, buna liderlik etmeye hazır bir pozisyonda bulunuyor. Teknolojimiz buna hazır ve havayolu müşterilerimiz için anlamlı bir büyüme sağlayacak ticari isteğe de sahip olduğumuza inanıyoruz. Kuzey Amerikalı en büyük beş havayolu şirketinden dördü, ücretli koltuklarını ve diğer yardımcı öğelerini Sabre Marketplace ile dağıtma kararlılığı gösteriyor. Bu havayolu şirketleri, seyahat acenteleri ağımız aracılığıyla önemli satış gelirleri üretebileceklerini biliyor."

SABRE HAKKINDA

Sabre Corporation, küresel seyahat sektörünün lider teknoloji sağlayıcısı olarak biliniyor. Sabre’nin yazılım, veri, mobil ve dağıtım çözümleri, yüzlerce havayolu şirketi ve binlerce otel tarafından, yolcu ve misafir rezervasyonları, gelir yönetimi, uçuş, ağ ve mürettebat yönetimi gibi kritik operasyonların yönetilmesinde kullanılıyor. Sabre ayrıca, seyahat alıcılarıyla tedarikçilerini birbirine bağlayarak yıllık olarak tahmini 120 milyar doların üzerinde seyahat harcamasını işleyen dünyanın en önde gelen seyahat pazarını işletiyor. Merkezi Southlake, Texas, ABD’de bulunan Sabre’nin, dünya çapında yaklaşık 160 ülkede ofisi bulunuyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.