• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Saatte 5 bin kilometre hızla uçabilen yolcu uçağı açıklandı

Saatte 5 bin kilometre hızla uçabilen yolcu uçağı açıklandı
ABD, Florida merkezli süpersonik jet firması Aerion, Mach 4+ hıza ulaşabilen AS3TM uçağının ilk görüntüsünü yayınladı.

FLORİDA- Florida merkezli süpersonik jet firması Aerion, saatte yaklaşık 5 bin kilometre hızla gidebilen jet uçak geliştirdiklerini açıkladı. AS3TM adı verilen ve Mach 4+ hıza ulaşabileceği açıklanan uçağın kapasitesinin en fazla 50 kişi olacağı belirtildi. 2027 yılından itibaren 300 adet olarak satışa sunulacağı belirtilen uçağın faaliyete geçmesi durumunda 9 saatlik uçak yolculukları 2,5 saate düşecek.

aerion,-mach-4+-.jpgABD, Florida merkezli süpersonik jet firması Aerion, Mach 4+ hıza ulaşabilen AS3TM uçağının ilk görüntüsünü yayınladı.

Saatte yaklaşık 5 bin kilometre hızla gideceği açıklanan uçak ile ilgili geliştirici şirket Aerion, 'potansiyel müşterilerden gelen istekler üzerine inşa edilmiş' kavramsallaştırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

abd,-florida-.jpg

9 SAATLİK YOL 2,5 SAATE İNECEK

Los Angeles’tan Tokyo’ya normal uçakla uçulduğunda sürenin dokuz saatin üzerinde olduğu belirtilirken AS3TM uçağının kullanıma sunulmasıyla birlikte bu sürenin 2,5 saate ineceğinin altı çizildi.

abd,-florida--001.jpg

50 KİŞİ TAŞIYACAK

En fazla 50 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak olan AS3TM uçağı ile ilgili geliştirici şirket Aerion, “Firma olarak uçağımızın verimliliğini artırmak ve süpersonik uçuşun çevresel etkisini azaltmak için teknolojideki devrim niteliğindeki ilerlemeleri birleştireceğiz' ifadelerini kullandı.

abd,-florida--002.jpg
NASA İLE ORTAKLIK YAPMIŞLARDI

Uçağın 2027 yılından itibaren kullanıma sunulmasının planlandığı belirtilirken bu yılın başlarında Aerion, ticari yüksek hızlı uçuş ve daha hızlı seyahatin gerçekleştirilmesini hızlandırmak, özellikle Mach 3-5 aralığında hızlarda ticari uçuşu incelemek amacıyla Nasa'nın Langley Araştırma Merkezi ile devam eden ortaklığını genişlettiğini açıklamıştı.

abd,-florida--003.jpg‘HEDEFİMİZ İKİ NOKTA ARASINDAKİ SÜREYİ EN FAZLA ÜÇ SAATE İNDİRMEK’

Aerion'un Başkanı ve CEO'su Tom Vice da, “Aerion'da vizyonumuz, insanlığın gezegenimizdeki herhangi iki nokta arasında üç saat içinde seyahat edebileceği bir gelecek inşa etmektir. Süpersonik uçuş başlangıç ​​noktasıdır, ancak bu sadece başlangıçtır” ifadelerini kullandı.

abd,-florida--004.jpg‘BU YIL DAHA FAZLA DETAY PAYLAŞACAĞIZ’

Tom Vice, “Bugün bildiğimiz şekliyle küresel mobilitede gerçekten devrim yaratmak için mümkün olanın sınırlarını zorlamalıyız. AS3TM, uzun vadeli teknoloji yol haritamızın bir sonraki adımını oluşturuyor” derken, “Uçak, Aerion'un yüksek Mach hızları kabiliyetini daha geniş bir kitleye getirecek. Bu yılın ilerleyen zamanlarında tasarımımızla ilgili daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Süpersonik jet firması Aerion’un, AS3TM gökyüzüne çıkmadan önce, bin mil / saat (yaklaşık bin 600 km/s) hızla gidebilen AS2 iş jetini piyasaya sürmeye hazırlandığı da belirtildi.

ABD’nin Florida eyaletinin Melbourne şehrindeki Aerion Park’ta 300 adet üretilecek olan jetin 2027 yılından itibaren kullanılmaya başlanacağı bildirildi.

Bu haber toplam 2872 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.