• BIST 10225.48
  • Altın 4317.058
  • Dolar 40.1256
  • Euro 46.7697
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 32 °C
  • Antalya 28 °C

Ryanair ve Norwegian’a 109 Milyon Euro el bagajı cezası

Ryanair ve Norwegian’a 109 Milyon Euro el bagajı cezası
İspanyol Hava Yolları Derneği (ALA), Tüketici Bakanlığı’nın uyguladığı cezaların “tüketicilerin seçim hakkını kısıtladığını ve Avrupa iç pazarında dengesizlik yarattığını” savunuyor.

MADRİD - İspanya Tüketici Bakanlığı tarafından Ryanair’a 107,77 milyon euro, Norwegian’a ise 1,6 milyon euro ceza kesilmişti. Ancak bu karara karşı açılan dava sonucunda Madrid Yüksek Adalet Mahkemesi (TSJM), cezaların yürütmesini geçici olarak durdurdu.
Karar, Avrupa Parlamentosu’nun el bagajlarının ücretsiz taşınmasına dair düzenleme hazırlığında olduğunu duyurmasından sadece iki gün sonra geldi. Mahkeme, yalnızca Ryanair ve Norwegian’a değil, benzer cezalar alan üç başka düşük maliyetli havayoluna da yönelik geçici durdurma kararını kabul etti. Bu süreçte havayolları, mevcut el bagajı politikalarını uygulamaya devam edebilecek.

İspanyol Hava Yolları Derneği (ALA), Tüketici Bakanlığı’nın uyguladığı cezaların “tüketicilerin seçim hakkını kısıtladığını ve Avrupa iç pazarında dengesizlik yarattığını” savunuyor.

Kaynak: https://www.tourinews.es/economia-y-politica-turismo/justicia-paraliza-multa-ryanair-norwegian-cobro-equipaje-mano_4487472_102.html

Bu haber toplam 738 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.