• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Ryanair, Boeing'in 'yanıltıcı' fiyatı üzerine siparişi durdurdu

Ryanair, Boeing'in 'yanıltıcı' fiyatı üzerine siparişi durdurdu
Ryanair, on milyarlarca dolar değerindeki 737 MAX 10 jet siparişi için ABD'li uçak üreticisi Boeing ile görüşmelerini Eylül ayında aniden sonlandırdı.

DUBLIN - Ryanair CEO'su Michael O'Leary, Boeing'in bu yılın başlarında havayolları ile yaptığı görüşmelerde 737 MAX 10 siparişi için çift haneli fiyat artışı uyguladığı için "hayal sahibi" olduğunu söyledi.

Avrupa'nın en büyük düşük maliyetli taşıyıcısı, Ryanair, fiyat farklılıkları nedeniyle on milyarlarca dolar değerindeki 737 MAX 10 jet siparişi için ABD'li uçak üreticisi Boeing ile görüşmelerini Eylül ayında aniden sonlandırdı.

BOEİNG’TEN HAYAL KIRIKLIĞI
Havayolunun en son finansal sonuçlarının ardından bir video sunumunda konuşan Grup İcra Kurulu Başkanı Michael O'Leary, Boeing'in yaklaşımının "hayal kırıklığı" olduğunu söyledi. Boeing, e-postayla gönderilen yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Ryanair'i Boeing'in Avrupa'daki tek önemli müşterisi olarak nitelendirerek, "Boe, birdenbire... önemli bir çift haneli fiyat artışı aradı. Stratejiyi anlamıyorum. Boeing'in bu konudaki yaklaşımının yanıltıcı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

ryanair-ceosu-michael-oleary,.pngO'Leary."Ryanair, MAX 10 için bir devam siparişi için aktif müzakerelerde çok yakın olduğunu düşünüyorum, ancak Boeing, fiyatların düşmesi gerektiği bir zamanda Boeing'in üretimini geri kazanabilmesi için bir fiyat artışı aradıkları için tartışmalardan çekildi. "dedi

DOĞRU ZAMAN VE FIYAT BEKLIYORUZ
Eylül ayında O'Leary, Ryanair'in 2026'dan 2030'a teslim edilmek üzere 230 koltuklu MAX 10'dan 100'ünü sipariş etmek için görüşmelerde bulunduğunu ve görüşmeler iptal edilmeden önce 100'lük bir seçenek daha sunduğunu söyledi.

Ryanair Baş Finans Sorumlusu Neil Sorahan Reuters'e verdiği röportajda havayolu yönetiminin "çok sabırlı insanlar" olduğunu belirterek Boeing’ten uçak siparişi için "Doğru zaman ve fiyat doğru olana kadar bekleyeceğiz" dedi.

Bu haber toplam 1107 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.