• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Rusya’da turistik 'vize devrimi’ yasasına onay: 6 aylık verilecek

Rusya’da turistik 'vize devrimi’ yasasına onay: 6 aylık verilecek
Rusya pandemi sonrası beklenen “normalleşme” döneminde daha fazla turisti ülkeye çekebilmek için “tarihi” bir adımı nihayet attı ve turistik vizelerle ilgili yeni düzenleme yaptı.

MOSKOVA - Rusya pandemi sonrası beklenen “normalleşme” döneminde daha fazla turisti ülkeye çekebilmek için “tarihi” bir adımı nihayet attı ve turistik vizelerle ilgili yeni düzenleme yasası, parlamentonun alt kanadı Duma’da üçüncü oylamada da kabul edildi. Yeni yasa ile turistik vizieler 6 ay süreli verilecek.
“Yabancılar için turist vizesi alma sürecini basitleştirme yasası” uyarınca, turistler resmi otoritelerde onaylanmış listede bulunan bir otel veya diğer konaklama tesisinde yapılan rezervasyonlarını belgeleyerek kolaylıkla vize alabilecek.
Diğer ülkelerle karşılıklılık esası dikkate alınarak, şu an 1 aylık olarak verilen turistik vizelerin süresi çok girişli ve 6 aylık olarak düzenlenecek.
Yasa, usulen Federasyon Konseyi'nden onay alıp Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Elektronik vize bekleniyor

Rusya'nın ğandemi sonrası dönemde elektronik vizeye de tam olarak geçmesi bekleniyor. Rusya Federasyonu, 1 Ocak 2021’den itibaren yürürlüğe koymayı planladığı yabancı ülke vatandaşlarına yönelik elektronik vize uygulamasını koronavirüs pandemisinde yaşanan gelişmeler nedeniyle askıya aldı.
Yılbaşında Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ülke güvenliğinin sağlanması, halk sağlığının korunması ve koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasının önlenmesi amacıyla elektronik vize düzenleme işlemi, Rusya Hükümeti’nden özel emir gelene dek askıya alındı” ifadelerine yer verilmişti.
Elektronik vize uygulaması, Türkiye ve AB ülkeleri de dahil 52 ülkenin vatandaşları için 1 Ocak’tan itibaren başlayacaktı.
Elektronik vize, Rusya’nın her yerine kısa süreli ziyarette bulunmak isteyenlerin vize alma sürecini basitleştirme amacı taşıyor. 60 gün geçerlilik süresi olacak tek seferlik elektronik vizeyle 16 gün Rusya’da kalınabileceği belirtilmişti. Şidmi 6 aylık vize uygulaması ile bu konuda da yeni düzenleme bekleniyor.

Bu haber toplam 1090 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.