• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Rusya uzay turizmine başlıyor

Rusya uzay turizmine başlıyor
2011 yılında NASA ile yaptığı anlaşmanın ardından bu programı askıya alan Rusya, uzay turizmine kaldığı yerden devam edecek.

MOSKOVA- 2001 yılında başlattığı program kapsamında 7 kişiyi turizm amacıyla uzaya götüren ve 2011 yılında NASA ile yaptığı anlaşmanın ardından bu programı askıya alan Rusya, uzay turizmine kaldığı yerden devam edecek. 2011'den beri NASA astronotlarını Soyuz uzay aracı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) taşıyan Rusya, yapılan her sefer karşılığında 70 milyon dolarlık bir gelir elde ediyor.
Rusya'nın bu tekelini kırmak için bir süredir çalışmalar yürüten Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) önümüzdeki yıllarda astronotlarının Boeing ve SpaceX şirketleri tarafından uzaya taşınmasını kapsayan bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor.
NASA ile olan işbirliği sona yaklaşan Rusya, 2018 yılında uzay turizmine yeniden başlanacağını duyurdu.

rusya-uzay-oteli2.jpg

Richard Branson'un sahibi olduğu Virgin Galactic de bir süredir uzay turizm adına önemli yatırımlar yapıyor. 250 bin dolar karşılığında temel eğitimden geçen kişileri uzaya götürmeye hazırlanan şirket geçen sene test uçuşu yapan aracının düşmesi üzerine planlarını ertelemek zorunda kalmıştı.Şirketin amacı profesyonel olmayan astronotları uzaya, atmosferin dışarısına çıkararak uzay gezisi yapmalarını sağlamak ve bu sayede yerçekimsiz ortamı altı dakikaya kadar deneyimlemelerini sağlamak.
2018'de benzer bir hizmeti sağlamaya yeniden başlayacak olan Rusya'nın bu hizmetinin talep edeceği ücreti ise şu an için bilinmiyor.

rusya-uzay-oteli1.jpg

RUSYA, UZAYDA OTEL INŞA ETMEYI PLANLıYOR

Rusya, uzay turizmi yarışında geri kalmamak için 2016 yılına kadar uzayda 7 kişilik bir otel açmayı planlıyor Rusya 'nın başkenti Moskova yakınlarındaki Jukovskiy Havaalanı'nda düzenlenen Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nda (MAKS 2011) Rus RKK Energia şirketi NASA'nın emekliye ayrılan uzay mekiğinin yerine tasarladıkları yeni mekiği tanıtırken, ‘Rus Orbital Technologies’ şirketi de 2016 yılına kadar tamamlamayı planladığı 7 kişilik otel projesini duyurdu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.