• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Rüşvetten 2.5 yıl ceza alan Samsung'un patronu tahliye oldu!

Rüşvetten 2.5 yıl ceza alan Samsung'un patronu tahliye oldu!
Samsung Electronics'in fiili başkanı ve varisi Lee Jae-yong, eski cumhurbaşkanının tarikat-yolsuzluk skandalında oynadığı rolden ötürü çarptırıldığı hapis cezasının yarısından biraz fazlasını yattıktan sonra şartlı tahliye edildi.

SEUL- Teknoloji devi Samsung Electronics'in fiili başkanı ve varisi Lee Jae-yong, eski cumhurbaşkanının tarikat-yolsuzluk skandalında oynadığı rolden ötürü çarptırıldığı hapis cezasının yarısından biraz fazlasını yattıktan sonra şartlı tahliye edildi.

Güney Kore'de eski Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin görevden azline varan yolsuzluk skandalı kapsamında yargılanarak hüküm giyen Samsung'un Genel Müdür Yardımcısı Lee Jae-yong, 30 ay hapse mahkum edilmiş olmasına rağmen şartlı tahliye edildi.

samsung-lee-jae-yong,.jpgBüyükbabası tarafından kurulan Samsung Electronics'in 2014'ten beri fiili başkanı olan Lee, 18 Ocak’ta rüşvet ve zimmete para geçirmekten suçlu bulunduktan sonra aldığı cezanın yarısından biraz fazlası olan 207 gün hapis yattı.

Güney Kore’nin Japon işgalinden kurtuluşunu simgeleyen 15 Ağustos Ulusal Bağımsızlık Günü öncesi şartlı tahliyesine karar verilen 800 kişiden biri olan Lee, cezaevi çıkışı gazetecilere konuştu.  Lee, tutuklu bulunduğu sürede kendisiyle ilgili eleştirileri ve beklentileri yakından takip ettiğini ifade ederek, "Halkımızı çok fazla endişelendirdim. Üzgünüm." dedi.

Rüşvetten 2,5 yıl hapse mahkum edilmişti

Seul Yüksek Mahkemesi, 18 Ocak’ta ülkede daha önce eski Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin görevden azline yol açan rüşvet skandalı kapsamında yargılanan Lee’yi 30 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Lee, Park'a ve Park'ın danışmanı Çoi Soon-sil'e rüşvet vermekten suçlu bulunmuştu.

Eski Devlet Başkanı Park ise 2017'de görevden azledilmişti.

Güney Kore Yüksek Mahkemesi, 14 Ocak'ta Park'a rüşvet, görevi suiistimal ve diğer suçlardan verilen 22 yıl hapis cezasını onamıştı.

Bu haber toplam 2542 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.