• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Rusların Side'de bahar dönemi kültür turları başladı

Rusların Side'de bahar dönemi kültür turları başladı
Antalya Side Antik Kentte 2021 yılı bahar döneminde Rus turistlerin kültür, tarih ve arkeolojik turları başladı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA
- Antalya Side Antik Kentte 2021 yılı kültür,, tarih, ve arkeolojik varlıkları tanıma turları Rus turistlerle başladı. Her yıl 5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Antalya Side Antik Kentte bahar dönemi kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turları başladı.

ruslarin-side.jpgTARİHİ ESERLER
Kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına çıkan entelektüel Ruslar Side Antik Kentte Side Antik Tiyatro, , Devlet Agorası, Piskopos Sarayı , Portikli Yol, Sde Müzesi, Apollon Tapınağı, Athena Tapınağı , Tarihi Roma Hamamı, tarihi çarşı ile AA Bazilikası Nı ziyaret ederek Helenistik, Roma ve Bizans Dönemi eserlerini yerinde görüyor.

ruslarin-side-001.jpg
RUSLARIN KÜLTÜR TURLARI
Rus Turist Rehberi İlkay Özen, Rus entelektüel turistler bahar döneminde Side'ye tatile gelmeye başladı. Pandemi döneminde Rus entelektüel Side Antik Kentte kültür turuna çıkmayı sevdiğini söyledi.
İlkay Özen şunları anlattı: “Ruslar, 2020 yılında pandemide Alanya'da kültür turuna çıkmayı be sene Side Antik Kent'e taşıdı. Ruslar, Antalya, Alanya, Manavgat, Side ve Kemerde 2020 yılında güvenli tatil yapma noktasında otelleri başarılı buldu. Tıpkı kış ve bahar döneminde Almanların tatil yapma alışkanlığını Ruslarda kazandı.

ruslarin-side-002.jpgTARİH TUTKUNU RUSLAR
Ruslar Side’de tatil yapmayı ve tarihi ören yerinde kültür ve arkeolojik varlık turlarına çok ilgili. Bahar döneminde gelen Ruslar genelde doktor, mühendis, öğretim görevlisi tarih tutkunları geliyor. Geçen yıl bu dönemde Rus turistleri Alanya'da Alanya Kalesi, Kızıl Kule, Alaaddin Cami, Alara Kalesi,Alarahan, Alanya Selçuklu Tersanesi, Antalya Kaleiçi'nde bulunan Anadolu Selçuklu eserlerine görme turuna çıkıyorduk. Bu sene rotayı Side Antik Kente çevirdik. Ruslar 'da Side'yi çok sevdi.”

Bu haber toplam 1586 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.