• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Rusların Alanya'dan gayrimenkul alımı yüzde 70 azaldı

Rusların Alanya'dan gayrimenkul alımı yüzde 70 azaldı
Arbat Homes Sahibi Asım Baştuğ: Ruslar iklim, doğal güzelliği, tarihi dokusu ve çok temiz plajları ve deniz suyu nedeni ile Alanya'da hem tatil yapmayı hemde gayrimenkul alarak yerleşmeyi çok sevdi

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA-
Rus turistler Antalya'nın Alanya ilçesine tatil yapma ve gayrimenkul alarak yerleşmeyi sevdi. Rusların Antalya'da en fazla yerleşim yaptığı yer Alanya ilçesi. 25 yıl önce en fazla Almanların yerleştiği Alanya'da 2013 yılından sonra Almanların yerini Ruslar aldı.

ruslarin-alanya.jpgAlanya ilçesinde 18 bin 870 yerleşik Rus yaşıyor. Antalya'nın Alanya ilçesi Mahmutlar Mahallesinde  Arbat Homes Emlak İnşaat Tur.Tic. ve San. Ltd. Şti. sahibi Asım Baştuğ, '' Ruslar iklim, doğal güzelliği, tarihi dokusu ve çok temiz plajları ve deniz suyu nedeni ile Alanya'da hem tatil yapmayı hemde gayrimenkul alarak yerleşmeyi çok sevdi. Pandemi döneminde Rus turistlerin tatile gelmeleri normal seyrinde devam ederken; gayrimenkul alımında yüzde 70 oranında düşme oldu.'' dedi.

ruslarin-alanya-001.jpg Alanya'ya yerleşimde her yaş grubundan Rus'un daire olarak yerleştiğini belirten Asım Baştuğ, son 5 yıl içinde ise yüzde 70'nin ise 55 yaş üstü Rusların olduğunu kaydetti. Alanya'da Rusların 29 yıldır düzenli tatil yapma alışkanlığı olduğunu belirten Baştuğ, Rusları ise Almanlar Almanları ise İskandinav turistler takip ettiğini kaydetti. Pandemi döneminde Rusların Alanya'dan emlak alımında 2019 yılına göre yüzde 60-70 oranında düşüş olduğunu vurgulayan Baştuğ, ''Ruslarda güven çok önemli. Ruslar, randevularına çok sadıktır. Yalan ve abartılı sözleri sevmezler. Ruslar alışverişte karşılıklı güvene çok önem verir. Gayrimenkul alan Ruslar genelde ekonomik refah düzeyi yüksek ve entelektüel .'' ifadesinde bulundu.

  ruslarin-alanya-002.jpgAlanya'ya Rus turist gelmesi ve gayri menkul alımı için 10 kişilik profesyonel fotoğraf ve kamera çekimleri ile Moskova, St. Petersburg'ta açtığımız tanıtım ofislerimizde Alanya, Manavgat, Manavgat-Side, Belek, Kadriye, Gazipaşa, Kundu, Kemer ve Konyaaltı Nın tanıtımını yaptıklarının altını çizen Baştuğ şu bilgileri verdi: Yaşlı turistlerin en büyük hayali ömrünün son baharlarını deniz, güneş ve kum tadını çıkararak satın aldığı evinin penceresinden Anadolu Selçuklu şaheseri Alanya Kalesini seyretmek. Ruslar, denizi, güneşi kumu yanı sıra bir dönem Anadolu Selçuklu Devleti'ne kışlık başkentlik yapan ve 7,5 asırdır tarihi ve kültürel dokusuna büyüleniyor. Rusların Alanya Dan sonra en fazla yerleştiği  yer Manavgat Side.''
ruslarin-alanya-004.jpg
ruslarin-alanya-005.jpg

Bu haber toplam 3932 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.