• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Ruslar Sonbahar'da Antalya'da romantik tatili sevdi

Ruslar Sonbahar'da Antalya'da romantik tatili sevdi
Antalya'da tatile gelen Ruslar Alanya'da Kleopatra Plajı, Lara, Konyaaltı Side Büyük Plajı ile Apollon Tapınağı avlusunda güneşlenmenin keyfini çıkarıyor

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA-Ruslar sonbahar döneminde Antalya'da tatil yapmayı sevdi. Sonbahar Da Ruslar Moskova'da , Minsk ve St. Petersburg'ta soğuk ve karlı havada üşürken Antalya'da tatile gelenler Alanya'da Kleopatra Plajı, Lara, Konyaaltı Side Büyük Plajı ile Apollon Tapınağı avlusunda güneşlenmenin keyfini çıkarıyor. Antalya'da sonbahar ve kış döneminde Rusları ağırlayan otellerin günlük fiyatının 20-25, 25-30 Dolar olması maddi gelir düzeyi iyi olan Rusları Antalya'ya çekiyor. Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Natalia Baranov,'' Ruslar, Antalya'da son 30 yıl içinde tatil yapmada sonbahar döneminde kış döneminde tatil yapıyor.

ruslar-sonbaharda-antalyada.jpgALANYA'DAN SONRA SİDE'Yİ TERCİH EDİYOR

en önemli etken Antalya'da tüm yabancı turist ağırlayan otellerin tatil yapmada Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) kriterlerine uygun ve sertifikalı olmasının payı çok yüksek. Tüm otellerde Covıd 19 Korunma tedbirleri kapsamında tüm otellerin ''karantina odası'' bulunması. Yatak odalarının günlük temizlenmesi. Rusları ve Bağımsız Devletler(BDT) Tatil yapma ve yerleşimde birinci sırada tercih ettikleri yer; Alanya, ikinci sırada Kemer ilçesi yerleşimde Muratpaşa ilçesi. ve Üçüncü sırada ise Manavgat Side yer aldı. Alanya Dan sonra en fazla Rusların tatil ve yerleşim yaptığı yer Side. Son 2 yıl içinde Rusların tatil ve yerleşim yaptığı yerler arasında Mersin Susanoğlu, Taşucu, Silifke ve Erdemli ve Mersin Merkez.'' diye konuştu.

ruslar-sonbaharda-antalyada-001.jpgBaranov, Rusların tatil yapmada geçen yıla göre tatil yapma sürelerinde 2 gün kısalma olduğunu bu sürenin 10 günden 8'e düştüğünü kaydetti. Natalia Baranov, Rusların 2019 yılında kişi başı ortalam tatil harcamalarının 630 ABD Doları olduğunu ülkelerine dönerken en fazla aldıkları hediyenin ise Türk Kahvesi, Türk Lokumu, kavrulmuş susamlı yer fıstığı, seramik tabak ve giysi olduğunu sözlerine ekledi.
ruslar-sonbaharda-antalyada-002.jpg
ruslar-sonbaharda-antalyada-003.jpg

Bu haber toplam 2021 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.