• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Rus turistlerin rezervasyonlarında yüzde 8'lik artış oldu

Rus turistlerin rezervasyonlarında yüzde 8'lik artış oldu
​​​​​​​Rusya'dan Antalya'ya  ''güvenli tatil'' için otellerde inceleme yapan ''Rus heyetin '' güvenli tatil yapmada otellere tam not verince Ruslar, Antalya'ya 22 Hazirandan itibaren tatile gelecek

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Rusya'nın  Rus turistlerin Türkiye'ye tatile gelme de 22 Haziran tarihinden itibaren yasağı kaldırması Antalya'da turizmcileri sevindirdi. Rusya'nın 3,5 ay önce Türkiye'de yeni tip Corona Virüsü(Covid 19) vakalarını  yüksek  bulması nedeni ile 1 Temmuz'a kadar uçuşları yasaklamıştı.

rus-turistlerin--001.jpgRusya'dan Antalya'ya  ''güvenli tatil'' için otellerde inceleme yapan ''Rus heyetin '' güvenli tatil yapmada otellere tam not verince Ruslar, Antalya'ya 22 Hazirandan itibaren tatile gelecek.  Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Olga Kadirova,'' Rusya'nın Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında Türkiye'yi riskli görmesi nedeni ile Moskova'dan St. Petersburg'dan Antalya'ya tatile gelmek isteyenler yasağın 22 Haziran'dan itibaren kalkması ile Türkiye Antalya  rezervasyonlarında yüzde 8'lik bir artış oldu. Deniz, kum ve güneş turizmi tutkunu Ruslar tatil yapmada Antalya, Alanya, Manavgat-Side, Lara, Kemer, Kundu, Belek, Kızılağaç, Konyaaltı Da tatil yapma da hasret bitiyor.Yasak döneminde Ruslar tatillerini Güney Kıbrıs, Yunanistan, Maldivler, Mısır ve Hindistan'a gitti. Antalya temmuz, ağustos, ve eylül aylarında çok yoğun  Rus turist hareketliliği yaşayacak.''dedi.    

rus-turistlerin-.jpgManavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları  Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, yasağın 22 haziran  itibaren kalkacak olması Antalya turizmi adına sevindirici bir durum olduğunu söyledi. Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında 2020 yılında bölgeye gelen turist yoğunluğunu Rusların oluşturduğunu vurgulayan Hüseyin Aydoğan, '' Geçen yıl pandemi bedeni ile bölgemiz turizm açısından ölü bir sezon geçirdi. 2019 yılına göre yüzde 35'lik Rus turist kaybı oldu.Bu sene yüzde7-8 bir  artış bekliyoruz.
rus-turistlerin--001.jpgrus-turistlerin--002.jpg
rus-turistlerin--003.jpg
rus-turistlerin--004.jpg

Bu haber toplam 1614 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.