• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Rus turistlere İstanbul yerine yeni 'aktarma noktası' önerildi

Rus turistlere İstanbul yerine  yeni 'aktarma noktası' önerildi
Moskova-İstanbul hattında havayollarının haftada sadece iki uçuşla sınırlandırılması, başta Avrupa destinasyonları olmak üzere “aktarma noktası” arayışındaki Rus turistler için yeni alternatifleri öne çıkarmaya başladı. 

MOSKOVA- Moskova-İstanbul hattında havayollarının haftada sadece iki uçuşla sınırlandırılması, başta Avrupa destinasyonları olmak üzere “aktarma noktası” arayışındaki Rus turistler için yeni alternatifleri öne çıkarmaya başladı. 

Rusların vizesiz uçabildiği Sırbistan’ın başkenti Belgrad, Türkiye’nin yokluğunda yolcu kapmak için atağa kalktı. 

Özellikle Yunanistan, Karadağ, Hırvatistan gibi ülkelere tatile gitmek isteyen ancak doğrudan uçmakta zorlanan turistler için, Sırbistan Havayolları Air Serbia Rusya uçuşlarını arttırdı. 

Tourdom.ru’nun aktardığına göre, Air Serbia, geçtiğimiz ay Türkiye ile uçuşlarının askıya alınması nedeniyle İstanbul üzerinden transit olarak yurtdışına uçma imkânları kısıtlanan Rus turistler için Belgrad havalimanını bir “hunb”  haline getirmeye devam ediyor. 

Havayolunun web sitesinde yer alan mesajda, 13 Mayıs'tan beri Belgrad ile Moskova arasındaki uçuşların haftada 6'dan 7'ye çıkarıldığı, buna ek olarak Rusya'da üç şehre daha sefer başlatıldığı bildirildi.

Buna göre 4 Haziran'dan itibaren Rostov-on-Don'dan cuma ve pazartesi direkt uçuşlar başlıyor. Aynı tarihte Krasnodar'dan, 8'inde ise St. Petersburg'dan haftada iki gün uçuşlar başlayacak. 

Air Serbia, Rus yolcularına popüler turistik şehirlere (İstanbul, Larnaka, Tivat, Podgorica, Selanik) ve Avrupa başkentlerine (Atina, Bükreş, Londra, Ljubljana, Paris, Prag) aktarmalı uçuş için ekonomik fiyatlar sunma sözü veriyor. 

Örneğin, temmuz ayında Rostov-on-Don'dan Tivat'a gidiş-dönüş bileti 21 bin 754 ruble, Moskova’dan Belgrad aktarmalı Selanik'e biletler yaklaşık 27 bin ruble civarında.

Bu haber toplam 1110 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.