• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Rus turistler, Paskalya'yı bekliyor

Rus turistler, Paskalya'yı bekliyor
Yılbaşını Bursa Uludağ'da karşılamayı tercih eden Rus turistler, 6 Ocak'ta kutlayacakları Paskalya bayramını beklemeye başladı.

BURSA -Yılbaşını Bursa Uludağ'da karşılamayı tercih eden Rus turistler, 6 Ocak'ta kutlayacakları Paskalya bayramını beklemeye başladı.

Başta Safiye Soyman ve Faik'in yanısıra, Arto, İsmail Türüt ve Asuman Krause gibi sanatçıların sahne aldığı Uludağ'daki otelerde tatilciler 10'dan geriye sayarak yeni yıla girdi. 2008'e Uludağ'da girmeyi tercih eden Rus turistler ise günler öncesinden geldikleri Uludağ'da kar ve eğlencenin tadını birlikte çıkardı.

 

Gündüzleri kayak kayan Rus turistler, geceleri ise eğlenerek geçirdi. Yabancılar arasında Uludağ'ı çoğunlukla tercih eden Rus turistler, yılbaşından sonra ise Paskalya Bayramını beklemeye başladı. Kendileri açısından büyük öneme sahip olan Paskalya'yı 6 Ocak'ta kutlayacak olan Rus turistler otellerde ki rezervasyonunu buna göre ayarladı. Yeni Rus kafilelerinin de geleceği belirtildi.

 



Özellikle Ağaoğlu, Kartanesi ve Grand Yazıcı gibi otelleri dolduran Rus turistler, çılgınlar gibi eğlenerek girdiği yılbaşından sonra kendi dini bayramları Paskalya'yı bekliyor. Ağaoğlu Otel Ön Büro Müdürü Murat Pınarcı, yılbaşında otelin büyük çoğunluğunu yerli turistlerden sonra Rus turistler tarafından doldurulduğunu belirterek, "Yılbaşında otelimizi yerli turistlerin yanı sıra çok sayıda Rus turist tercih etti. Ruslar 6 Ocak'ta kutlayacakları Paskalya için yılbaşından itibaren Uludağ'a geldi. Ayrıca Paskalya bayramını kutlamak için otelimize yeni rus turist kafileler gelecek." şeklinde konuştu. Rusların Paskalya bayramına büyük önem verdiğine dikkat çeken Pınarcı, Kurban Bayramı ve yılbaşından sonra Paskalya bayramında da özellikle Rus turistler tarafından otellerin doldurulacağını sözlerine ekledi.

 

Hristiyanların yılda iki bayramları bulunmaktadır. Bunlar Yaldo (Noel) ve Dakyomto (Paskalya) bayramlarıdır. Hristiyan aleminin en büyük bayramı olarak kabul edilen Paskalya, Hazreti İsa'nın son yemeğini, ölümünü, insanlar için kendini feda edişini ve üç gün sonra dirilişini simgeliyor. Her yıl Nisan ayı ağırlıklı olmak üzere ilkbahar aylarında kutlanan Paskalya (Dakyomto) Bayramı, Ruslarca da renkli bir şekilde kutlanmakta. Hristiyanlık inancına göre, Hz. İsa'nın öldükten sonra dirilişi ve göğe yükselişinin yıldönümü nedeniyle her yıl nisan ayında yapılan Dakyomto (Paskal Bayramı)'ya gelen misafirlere 'Yeni Yaşamın ve Dirilişin Simgesi' olan boyalı yumurta dağıtılır.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.