• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Rus turist ağırlayan otellerde belirsizlik sürüyor

Rus turist ağırlayan otellerde belirsizlik sürüyor
Avrupalı turist ağırlayan oteller doldu; Rus ağırlayan otellerde belirsizlik sürüyor

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Bayramda , açık olan ve Alman ve Avrupalı turist ağırlayan oteller, otelleri yüzde 95 oranında doldururken; Rus turist ağırlayan otellerde belirsizlik sürüyor.

Otellerde Alman ve Avrupalı turist hareketliliği otelcilerin ve turizm çalışanlarının yüzünü güldürüyor. Yatak Kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olam Manavgat-Side de Alman ve Avrupalı turist ağırlayan otellerin doluluk oranı Ramazan Bayramı'nda yüzde 95'e ulaştı. Otellerin doluluk oranı yüzde 95 ile yüzde 100 oranına yaklaşınca turizm çalışanlarının izinleri iptal edildi. İzinli ve raporlu olan otel çalışanlarını çağıran otellerin bile olduğu belirtiliyor.

otellerde-belirsizlik--001.jpg

Antalya Side Apart Otelleri Derneği Başkanı Mehmet Çelikten şunları anlattı: ''Manavgat-Side turizm destinasyonunda Alman, İngiliz, Avrupa'da yaşayan gurbetçiler ile Arap ülke vatandaşları ile Hintli ve Pakistanlı turist ağırlayan beş ve dört yıldızlı otellerin doluluk oranı bayramda yüzde 95 ile yüzde 100 oranında. Fakat Apart otellerde bu oran yüzde 60 oranında. Bölgemizde Kızılağaç Turizm Bölgesi(KTB)oteller çoğunluğu Rus, Ukrayna, Polonya, Belarus(Beyaz Rusya) ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ve Baltık ülkeleri turistlerini ağırladığı için Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası sezonun açılıp açılmayacağı noktasında belirsizliğini koruyor.

otellerde-belirsizlik.jpg

Rus turist gelmemesi en fazla Alanya, Kemer ve Kundu bölgesini olumsuz etkiledi. Avrupa Birliği(AB)''nin Avrupa Konseyi(AK), Birleşmiş Milletler(BM), ABD ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi(PACE) 'nın ağır yaptırımları Rusların Portekiz, İspanya, İtalya, Fransa, Karayipler ve Yunanistan Da tatil yapma ihtimali yüzde 0. Geriye bir Türkiye'de Antalya ve Muğla ve İstanbul ve Aydın kalıyor. Eğer AB ve Avrupa Konseyi Türkiye'ye Rusya'ya karşı yaptırım uygulama kararı ve baskısı olursa bu sezon Rusların Antalya'da tatil yapması hayal olur.''

otellerde-belirsizlik-.jpg

Bu haber toplam 2107 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.