• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Run To Sky'a 14 ülkeden 300'ü yabancı sporcu katılacak

Run To Sky'a 14 ülkeden 300'ü yabancı sporcu katılacak
Türkiye'nin en zorlu koşu yarışlarından olan Corendon Airlines Tahtalı Run To Sky yarışları bu yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Abdurrahman Büyükkeskin
Kemer/Antalya -
Türkiye'nin en zorlu koşu yarışlarından olan Corendon Airlines Tahtalı Run To Sky yarışları bu yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Organizasyon Komite Başkanı Polat Dede, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nu ziyaret ederek, yarış hakkında bilgi verdi.
Corendon Airlines sponsorluğunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu, Beydağları Sahil Milli Parkı işbirliğinde bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan yarışmalar, üç farklı parkurda koşulacak.

tahtali-run-to-sky-.jpgtahtali-run-to-sky--001.jpgYarışlara, Türkiye dahil 300'ü yabancı olmak üzere yaklaşık 750 sporcunun katılması bekleniyor.

Türkiye, ABD, İngiltere, Almanya, Rusya, Litvanya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Letonya, İtalya, Yunanistan, Azerbaycan ve İran'dan yarışlara katılacak sporcular, zorlu parkurlarda dereceye girebilmek için ter dökecek.

tahtali-run-to-sky-001.pngYarışlar, 12, 27 ve 65 kilometrelik 3 farklı parkurda gerçekleştirilecek. Sporcular, 12 ve 65 kilometrelik yarışlara Kemer'in uğrak noktaları arasında yer alan Mustafa Ertuğrul Aker Parkı'ndan başlayacak. Kemer'in içerisini kapsayan parkuru koşacak olan sporcular, Mustafa Ertuğrul Aker Parkı'nda yarışı tamamlayacak.

tahtali-run-to-sky.jpgtahtali-run-to-sky-001.jpg

27 kilometrelik parkurda ise sporcular Çıralı'dan başlayarak ve 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıkabilmek için mücadele edecek.

tahtali-run-to-sky.pngYarışların Komite Başkanı Polat Dede, yarışlar öncesinde Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nu ziyaret ederek, yarışlar ve parkur hakkında bilgiler verdi. Başkan Topaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ulusal ve uluslararası yarışların Kemer'e her zaman katkı sağladığını söyledi. Corendon Airlines Tahtalı Run To Sky Yarışları'nın Kemer için önemli spor organizasyonları arasında yer aldığına dikkat çeken Topaloğlu, “Yarışlar, Kemer tanıtımı için çok önemli. Kemer Belediyesi olarak her organizasyonda olduğu gibi bu yarışlara da destek vereceğiz. Kemer'in spor destinasyonu olmasında bu yarışların önemi büyük. Kemer Belediyesi olarak bu tür organizasyonların içinde olmaya devam edeceğiz. Yarışlara katılacak olan tüm sporculara başarılar dilerim.” dedi.

Bu haber toplam 892 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.