• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Royal Caribbean'ın Oasis sınıfı devası yolcu gemileri

Royal Caribbean'ın Oasis sınıfı devası yolcu gemileri
Royal Caribbean, Oasis sınıfı yüzen sarayları, mega yolcu gemileri rüya gibi bir tatil sunuyor.

FLORİDA - Bir Royal Caribbean gezisi yapmayı düşündüyseniz, muhtemelen kruvaziyer hattının Oasis sınıfı yolcu gemilerine rastlarsınız. Royal Caribbean, Oasis sınıfı yüzen sarayları, mega yolcu gemileri rüya gibi bir tatil sunuyor. Dünyanın en büyükleri olan mega yolcu gemilerine tanımıyorsanız, bunlarla seyahat hakkiıda tüm abartıların ne hakkında olduğunu veya farklılıkların ne olduğunu tam olarak anlayamayabilirsiniz.

Temel olarak, bir yolcu gemisi "sınıfı", tümü ile benzer özellikleri paylaşan bir grup gemidir. Her on yılda bir, bir kruvaziyer hattı, eski yolcu gemilerinden tipik olarak daha büyük, daha iyi ve daha etkileyici olacak şekilde tasarlanmış yeni bir gemi sınıfı çıkarır.

Royal Caribbean Oasis sınıfı gemileri, kruvaziyer gemilerinin en popüler ve en yenilerinden bazılarıdır. Öyleyse, bir gemiyle gemi yolculuğuna çıkmayı düşünüyorsanız, bilmeniz gerekenler nelerdir?

İşte bu son derece popüler Royal Caribbean gemileri sınıfı hakkında bilmeniz gereken her şeyleri öğreenelim.

OASIS SıNıFı NEDIR?

Royal Caribbean filosunda şu anda Oasis of the Seas , Allure of the Seas , Harmony of the Seas , Symphony of the Seas ve Wonder of the Seas dahil olmak üzere beş Oasis sınıfı yolcu gemisi bulunuyor . En sonuncusu Wonder of the Seas 2022'de ortaya çıktı ve altıncı gemi Utopia of the Seas'ın 2024'te gelmesi bekleniyor.

Şu anda, Oasis sınıfı gemilerin tümü, dünyanın en büyük yolcu gemileri olarak kabul ediliyor ve Wonder of the Seas, bunların en büyüğü oldu.

icon-of-the-seas,-003.jpgicon-of-the-seas,-004.jpg
ICON OF THE SEAS EN BÜYÜK OLACAK

Ancak Wonder of the Seas bu onuru uzun süre elinde tutamayacak gibi görülüyor. Royal Caribbean, yeni Icon sınıfı gemisi Icon of the Seas tamamlandığında Oasis sınıfını geride bırakarak şimdiye kadar yapılmış en büyük yolcu gemisi olacağını gösteriyor.

icon-of-the-seas,-005.jpg

Denizlerin Simgesi ‘Icon of the Seas' hala yapım aşamasında bulunuyor ve gelmesi bir kaç yıl alacak gibi görülüyor. Dünyanın en büyük yolcu gemilerinden birinde seyahat etmek istiyorsanız, Halen Oasis sınıfı bir gemi ile yolculuk yapabilirsiniz.

ROYAL CARIBBEAN'ıN DEVASA GEMILERI

2009'da ilk Oasis sınıfı gemi ortaya çıktığında, eleştirmenler Royal Caribbean'ın bu devasa gemileri yolcular için keyifli kalacak şekilde gerçekten çekebileceğinden şüphe duydular.

Bununla birlikte, kruvaziyer şirketi karşı çıkanların yanıldığını kanıtladı ve şimdiye kadarki en popüler kruvaziyer sınıflarından biri haline gelen ve 200.000 gros tonun üzerinde ilk gemiyi teslim etti. Peki bu Oasis sınıfı yolcu gemileri ne kadar büyük?
royal-caribbean,-oasis-011.jpg

Oasis of the Seas ve Allure of the Seas, Finlandiya'daki o zamanki adı STX Europe Turku Tersanesi'nde inşa edildi. Harmony of the Seas, STX France tarafından inşa edilirken, Symphony of the Seas ve Wonder of the Seas, yine Fransa'da bulunan St. Nazaire'de (eski adıyla STX France) Chantiers de l'Atlantique tarafından inşa edildi.

icon-of-the-seas,-006.jpg

OASIS SıNıFı GEMILERI FARKLı KıLAN NEDIR?

Ancak bu devasa gemilerin boyutlarının ötesinde, tasarımları da onları dikkate değer kılıyor. Eğlence mekanlarından lüks konaklama yerlerine kadar pek çok ilki gemi yolculuğu sektörüne kazandırdılar ve tüm denizcilik sektörünün çıtasını yükselttiler. İşte birbirlerinden ayrılmalarının birkaç yolu.

royal-caribbean,-oasis-001.jpg

7 FARKLı MAHALLE

Oasis sınıfı gemiler, gemideyken keşiflerinizi ve maceralarınızı daha iyi planlamanıza yardımcı olmak için yedi farklı mahalleye ayrılmıştır. Her mahallenin kendine özgü bir havası ve havası vardır.

Royal Promenade, saat ve gün ne olursa olsun pek çok aktivite bulacağınız bir merkez olan gemiyle tanışmanız gibi bir şeydir. Mağazalar, restoranlar ve bolca eğlence var. Central Park, bol yeşillik ve lüks yemek seçenekleri ve alışveriş ile daha çok bir vahadır

Eğlence Yeri, Royal Promenade yakınındadır. Eğlence ile ilgili her şey I bulabileceğiniz mahallenizdir. Pek çok gece hayatı mekanı, kumarhane, ana tiyatro ve hatta bir buz pateni pistini burada bulacaksınız. Bir süre eğlenmek istiyorsanız, gidilecek yer burasıdır.

royal-caribbean,-oasis-002.jpg

Boardwalk tam da göründüğü gibi. Onlarca yıl öncesine ait tahta kaldırımları anımsatan bu aile dostu semt, çocukların en sevdiği yemek mekanları ve amfitiyatro tarzı AquaTheater yanında denizlerin en derin havuzuna sahiptir.

Havuz ve Spor Bölgesi, macera ve su bazlı eğlence için mahallenizdir. Ancak dört havuzun, sörf simülatörlerinin ve yalnızca yetişkinlere özel Solaryumun ötesinde, spor sahaları ve mini golfün yanı sıra dünyanın denizdeki ilk çelik halatlı halatı da bulunuyor.

Sea Spa ve Fitness Center'daki Vitality, bu gemilerde bir mahalle olarak kendi sıralamasını hak etmiyor gibi görünebilir, ancak ilk bakışta sadece böyle düşüneceksiniz.

Hem spa hem de fitness merkezi geniştir ve yalnızca spa, en sevdiğiniz spa hizmetlerinin tümünü bulabileceğiniz tedavi odalarını değil, aynı zamanda dinlenme odalarını, buhar odalarını, saunayı ve çocuklara özel spayı da sunar.

Son olarak Gençlik Bölgesi, gemi geziniz sırasında yaşları ne olursa olsun çocukların oynamaya gittiği yerdir. Bir kreş ve ardından ilkokul çağındaki çocuklar, preteens ve gençler için çeşitli alanlar bulunuyor. Böylece herkes kendi keyfine göre alana sahip oluyor.

Bununla birlikte, tüm bunların ötesinde, Wonder of the Seas'ta bir tekne gezisi rezervasyonu yapabilirsiniz. Bunun için sunulan ek bir mahalle bulacaksınız. Süit Sınıfı Mahalle. Sadece iyileştirilmiş, süit sınıfı konuklara açık olan mahallede özel bir güneşlenme terası ve dalma havuzu, özel restoran ve süit içi kaydırak gibi harika olanaklara sahip Ultimate Aile Süitleri bulunuyor.

royal-caribbean,-oasis-003.jpg

KRUVAZİYER ENDÜSTRİSİNİN İLKLERI

Bahsedildiği gibi ilk Oasis sınıfı kruvaziyer gemisi Oasis of the Seas hizmete girdiğinde, kruvaziyer endüstrisine birçok yeni özellik kazandırdı.

Denizdeki ilk atlıkarınca, denizdeki ilk halatlı halat, denizdeki ilk havada asılı bar, denizdeki en derin havuz ve bir yolcu gemisinde ilk okyanus manzaralı olmayan balkonlu süitler bunlardan sadece birkaçıydı.

royal-caribbean,-oasis-004.jpg

Oasis of the Seas'ın sunduğu ve ölçülemez olsa da yine de oldukça etkileyici olan diğer tüm harika özelliklere ek olarak Central Park mahallelerinde 10.000'den fazla canlı bitki bulunuyor.

Her Oasis sınıfı yenilemesi ve yeni gemi eklemesiyle eski bir gemi olmasa da, Oasis of the Seas , 2009'daki ilk gösteriminden bu yana aslında iki yenilemeden geçti, yeni mağazalar ve restoranlar eklendi ve her zaman gezginlerin zevkine .

MÜKEMMEL BIR TATIL

Royal Caribbean'ın Oasis sınıfı yolcu gemilerinde yaşadıkları deneyimleri paylaşanlar heyecan verici maceralar, dinlendirici deneyimler, aile eğlencesi yaptıklarını belirtiyorlar.. Her gemide, yolculuk sırasında tüm aileyi meşgul etmeye yetecek kadar farklı “eğlence”olan mükemmel bir tatil sunulduğu anlatılıyor.
 

OASIS SıNıFı GEMILERDEKI FARKLıLıKLAR

Tüm Oasis sınıfı gemilerin aynı olmadığını belirtmekte fayda bulunuyor. Hepsi harika olsa da, en yeniler en yeni, en yeni ve en harika olanaklarla en büyük, en iyi ve en taze olacaktır. 2009'daki Oasis of the Seas gibi daha eski olanlar hala harika, ancak sadece farklıdır.

Oasis of the Seas ve Allure of the Seas piyasaya çıktıklarında oldukça benzerdi. Bu nedenle bu ilk iki gemide, yenilemeler sırasında yapılan birkaç yükseltme dışında çok fazla fark görülmedi. Ancak Harmony of the Seas'a baktığınızda daha büyük farklar ortaya çıkmaya başladı

.royal-caribbean,-oasis-006.jpg

Harmony of the Seas iki ekstra restoran daha sundu. Bunlar Jamie's Italian ve Wonderland’di. Ayrıca, bir dirnlenme odası ve çok katlı su kaydırağı alanı dahil olmak üzere eski gemilerde olmayan çeşitli eğlence mekanları sundu.

Symphony of the Seas, piyasaya çıktığında El Loco Fresh, Playmakers Sports Bar ve Hooked Seafood gibi ek restoranlar da sundu. Aynı zamanda bir lazer etiketi arenası da sunuyordu.

Bu arada Wonder of the Seas, şimdiye kadarki en büyük Ultimate Family Suite'i, yeni bir restoranı The Mason Jar'ı ve yalnızca süit misafirleri için yepyeni mahalleyi tanıttı.

royal-caribbean,-oasis-005.jpg

OASIS SıNıFı VE ÖZGÜRLÜK SıNıFı

Oasis sınıfındaki yolcu gemileri arasında bireysel farklılıklar olduğu gibi, diğer Royal Caribbean yolcu gemisi sınıfları arasında da büyük farklılıklar bulunuyor.

Oasis sınıfı gemiler, en azından 2009'da Oasis of the Seas hizmete girene kadar, bir zamanlar dünyanın en büyük yolcu gemileri olan Royal Caribbean'ın Freedom sınıfıyla karşılaştırılıyor.

Freedom sınıfı gemiler, FlowRider sörf simülatörleri, çoklu havuzlar, mini golf, kaya tırmanışı vb. gibi Oasis sınıfı bir gemiden bekleyebileceğiniz pek çok macera aktivitesini hâlâ sunuyor. Ancak zip hatları gibi diğer popüler aktivitelerden bazılarını bulunmuyor.

royal-caribbean,-oasis-007.jpg

Hem Freedom sınıfı gemilerin bazılarında hem de Oasis sınıfı gemilerin bazılarında üç su kaydırağı içeren Perfect Storm serisi bulunuyor. Ancak bu su kaydırakları gemilere göre değişiklik gösteriyor.

Oasis of the Seas , Harmony of the Seas , Symphony of the Seas , Allure of the Seas ve Wonder of the Seas'ın tümü Cyclone, Typhoon ve Supercell kaydıraklarını sunarken Liberty of the Seas , Supercell kaydırağına karşı bir Tidalwave kaydırağı sunuyor. Ek olarak, Ultimate Abyss denizdeki en yüksek su kaydırağı yalnızca Oasis sınıfı gemilerde bulunur.

Oasis sınıfı gemilerin boyutunun yalnızca %60'ı kadar olduklarından, Freedom sınıfı gemilerde boyut olarak büyük bir fark vardır. Filoda aynı zamanda robotik barmenler, North Star ve hava dalışı simülatörü gibi pek çok yenilik sunan popüler Quantum sınıfı gemiler de bulunuyor.


OASIS SıNıFı KAMARALAR

Oasis sınıfı kamaralar, diğer yolcu gemilerinde bulamayacağınız birkaç farklı konaklama seçeneği sunar. B
unlar arasında…


AHŞAP BALKONLAR

Central Park balkonları Oasis sınıfının okyanusa bakmayan ilk balkonlu kamaraları bulunuyor. İç manzaralı odalar. AquaTheater süitleri, Aile Süitleri yer
alıyor. (Boardwalk Balconies, Interior-view rooms, AquaTheater suites, Ultimate Family Suites)

Oasis sınıfı ayrıca Royal Süit Sınıfı'nı ve Wonder of the Seas'ta bir süit mahallesi sunarak gemi gezisi için bir süite terfi ettirenler için ekstra olanaklar sağlıyor.

Gemide, diğer Royal Caribbean gemilerinde standart olan iç kamaralar ve sanal balkon kamaraları gibi başka kamaralar da bulunuyor. Ayrıca mevcut kamaraların sayısı ve türü bindiğiniz gemiye göre değişiyor.
 

OASIS SıNıFı YEMEK

Oasis sınıfı yolcu gemileri etkileyici sayıda yemek mekanı sunuyor. Gemilerde 20'den fazla restoranda ücretsiz ve özel restoranların bir karışımı bulunuyor.

Çoğunda bir veya iki ana yemek odası, bir büfe ve İtalyan'dan Amerikan et lokantasına ve Japon'a kadar çeşitli mutfaklar sunan özel restoranlar yer alıyor.

Sizi nelerin beklediğine dair bir fikir vermesi için, en yeni gemi Wonder of the Seas'ta yer alan yemek mekanları şunlardır :

The Main Dining Room

Windjammer Cafe

The Solarium Bistro

Coastal Kitchen (Access dependent upon stateroom type)

Park Cafe

Vitality Cafe

Cafe Promenade

Sorrento’s

Boardwalk Dog House

El Loco Fresh

Room service

150 Central Park

The Chef’s Table

Chops Grille

Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar

Izumi

Hooked Seafood

Playmakers

Wonderland

Johnny Rockets

Starbucks

The Mason Jar

royal-caribbean,-oasis-008.jpg

Oasis sınıfındaki en eski gemi olan Oasis of the Seas'ta yer alan restoranlar şunlar :

The Main Dining Room

Windjammer Cafe

The Solarium Bistro

Coastal Kitchen (Access dependent upon stateroom type)

Park Cafe

Vitality Cafe

Cafe Promenade

Sorrento’s

Boardwalk Dog House

El Loco Fresh

Room service

150 Central Park

The Chef’s Table

Chops Grille

Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar

Izumi

Johnny Rockets

Playmakers Sports Bar & Arcade

Portside BBQ

Gördüğünüz gibi, iki gemi on yıldan daha uzun bir süre ayrı inşa edilmiş olsa da listeler neredeyse aynıdır. Ancak Oasis of the Seas’e, 2019'da İspanya'nın Cadiz kentinde multi milyonluk bir yükseltme yapıldı ve artık daha yeni mekanlara sahip bulunuyor.

royal-caribbean,-oasis-.jpg

OASIS SıNıFı BARLAR VE DINLENME SALONLARı

Buna karşılık, Oasis sınıfı barlar ve dinlenme salonları çoktur, ancak yıllar içinde biraz daha değiştiler. Ama asıl ve en önemli nokta, nerede olursanız olun veya günün hangi saatinde olursanız olun, teknede hemen hemen her zaman bir içecek bulabilirsiniz.

royal-caribbean,-oasis-009.jpg

Oasis sınıfının en yeni yolcu gemisi Wonder of the Seas'ta yer alan bar ve lounge'lar şöyle :

Bionic Bar

Boleros

Cantina Fresca

Cask & Clipper

Rising Tide Bar

Schooner Bar

Solarium Bar

The Attic

The Lime & Coconut

Trellis Bar

Wipeout Bar

The Vue Bar

İlk Oasis sınıfı gemi olan Oasis of the Seas'ta yer alan barlar ve lounge'lar :

Vintages Wine Bar

Rising Tide Bar

Dazzles

Jazz on 4

Blaze Nightclub

Schooner Bar

On Air Karaoke and Game Bar

Boleros

The Champagne Bar

Globe and Atlas Pub

Solarium Bar

Pinnacle Lounge

Eski bar ve salon alanlarının çoğu iyileştirmeler aldı. Yeni barlar da eklendi ve en dikkate değerlerinden biri, panoramik okyanus manzarası sunan dirsekli bir bar olan Wonder of the Seas için yeni Vue bar oldu. Yine de, hangi gemide olursanız olun, kesinlikle seçeneklerden mahrum kalmıyorsunuz.

royal-caribbean,-oasis-010.jpg
 

Bu haber toplam 1744 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.