• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Royal Caribbean'ın en büyük yolcu gemisi suya dokundu

Royal Caribbean'ın en büyük yolcu gemisi suya dokundu
Bugüne kadar inşa edilen en büyük yolcu gemisi, Royal Caribbean'ın kilometre taşı Wonder of the Seas, suya dokundu.

ST. NAZAIRE - Royal Caribbean's Wonder of the Seas, bir yıldan uzun süredir yapım aşamasında olduğu Fransa'nın St. Nazaire kentindeki Chantiers de l'Atlantique tersanesindeki kuru havuzdan süzülerek ilk kez suya dokundu.

Royal Caribbean’ın dev Oasis Sınıfı gemilerinin en sonuncusu olan 18 kat yüksekliğindeki gemi, bitirme çalışmalarının önümüzdeki yıla kadar devam edeceği bir "ıslak havuza" aktarılacak.

Royal Caribbean, Wonder’ın denize indirilmesini ve 2021 yılında planlanan 10 civarında seferlerini coronavirüs salgını nedeniyle 2022'ye ertelendi.

wonder-of-the-seas.jpgÖNEMLI BIR DÖNÜM NOKTASı

Bir yolcu gemisinin yapımının ilk aşamaları bir kuru havuz tesisinde gerçekleşir. Geminin dışı tamamlandığında, kuru havuzda sular altında kalır ve gemi, inşaatın devam ettiği bir ıslak havuz tesisinde yüzdürülür. Bu bir geminin yapımında önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilir.

KRUVAZIYER ŞIRKETLERI, SALGıN SONRASı HıZLı BÜYÜME BEKLIYOR

Koronavirüs krizi nedeniyle mevcut gemilerinin çoğu sefere çıkmasa bile, kruvaziyer şirketlerinin yeni gemiler inşa etmeye devam etmesi garip görünebilir . Ancak kruvaziyer şirketleri, kruvaziyer endüstrisinin kriz geçtikten sonra önemli bir hızla büyümeye devam etmesini bekliyor ve bu da ek gemilere olan taleple sonuçlanıyor.

wonder-of-the-seas.pngÇıĞıR AÇAN OASIS SıNıFı

Son aylarda kruvaziyer şirketleri, bazı eski gemileri kalıcı olarak emekliye ayırırken, en büyük kruvaziyer şirketleri yeni gemiler için siparişleri iptal etme planları olmadığını söylediler. Kısa vadede kapasitelerini düşürmeleri gerekiyorsa, yeni gemileri tutmayı ve eski gemileri ortadan kaldırmayı tercih edeceklerini söylediler.

Wonder of the Seas, Royal Caribbean'ın, yüzen diğer yolcu gemilerinden %20'den fazla daha büyük olan çığır açan Oasis Sınıfı gemilerindeki beşinci gemi olacak.

wonder-of-the-seas-001.pngSYMPHONY OF THE SEAS
Mevcut dört Oasis Sınıfı gemisi arasında Royal Caribbean'ı diğer gemisi 228.081 tonluk Symphony of the Seas - dünyasının şu an boyutta lideri. On sekiz güverte yüksekliğinde ve yaklaşık 1,200 fit uzunluğunda, maksimum dolulukta 6.680 yolcu alabiliyor.

Gemide düzinelerce restoran ve bar, Broadway tarzı eğlence, kumarhaneler ve güverte üstü cazibe merkezleriyle karadaki megaresortlara benziyor.

Symphony of the Seas'ta üç havuz alanı, dev su kaydırakları, kaya tırmanma duvarları, sörf simülatörleri, minyatür bir golf sahası ve hatta bir buz pateni pisti bulunuyor.

laura-hodges-bethge.jpgSELEFINDEN DAHA BÜYÜK MÜYDÜ?
Royal Caribbean'ın ürün geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Laura Hodges-Bethge, şunları söyledi: “Royal Caribbean'ın sahibi olduğu Symphony of the Seas'e baktığınızda, bilmiyorum, selefinden daha büyük müydü? Bu yeni gemiler için Bunun aynı şey olmayacağını hayal edemiyorum" dedi.

Bu haber toplam 2516 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.