• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Rönesans, Türkmenistan’da otel ve iş merkezi inşa etti

Rönesans, Türkmenistan’da otel ve iş merkezi inşa etti
Rönesans Endüstri Tesisleri’nin Türkmenistan’da inşa ettiği Garagum Çok Amaçlı Otel ve İş Merkezi, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov’un katıldığı törenle hizmete açıldı.

AŞKABAT / TÜRKMENİSTAN - Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Endüstri Tesisleri’nin Türkmenistan’da inşa ettiği Garagum Çok Amaçlı Otel ve İş Merkezi, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov’un katıldığı törenle hizmete açıldı. 

garagum-ronesans-turkmenistan.jpgRönesans Endüstri Tesisleri, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta Eylül 2018’de inşasına başladığı çok amaçlı otel ve iş merkezi projesini, pandemi şartlarına rağmen planlanan süre içinde başarıyla tamamladı. Garagum Çok Amaçlı Otel ve İş Merkezi’nin 19 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen açılış töreni, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov ile Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

garagum-ronesans-turkmenistan-004.jpg

garagum-ronesans-turkmenistan-005.jpg

Törene milletvekilleri, hükümet üyeleri, bakanlık ve sektörel daire başkanları ile birlikte askeri ve adli kurum yöneticilerinden oluşan devlet erkanının yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileri de katıldı. Projede emeği geçenleri kutlayan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, törenin ardından Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ile birlikte oteli ve farklı özelliklere sahip odaları gezerek incelemelerde bulundu. Açılışa katılan konuklar için düzenlenen kutlama yemeğinde ise Türkmenistan’ın zengin mutfak kültüründen yöresel yemekler sunuldu.

garagum-ronesans-turkmenistan-003.jpg
 Türkmenistan’ın milli kültürünü yansıtan çok amaçlı proje

Bölgenin ilk çok amaçlı projesi Garagum Otel’in tasarımında, dünyanın en geniş su kanalının da geçtiği ve kapladığı alan bakımından dünyanın en büyük çöllerinden olan Garagum Çölü’nden esinlenildi. Aşkabat Uluslararası Havalimanı’nın yakınında, A. Niyazov Caddesi ile Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nin kesiştiği noktada inşa edilen Otel ve İş Merkezi’nden oluşan yeni komplekste, ‘ana bina’, ‘teknik bina’ ve Türkmenistan’ın milli kültürünü yansıtan ‘Türkmen Çadırı’ mimarisinde çok amaçlı bina yer alıyor. 

garagum-ronesans-turkmenistan-002.jpg28 bin 573’ü kapalı olmak üzere toplam 68 bin 900 metrekare alana sahip olan otelin cepheleri için tasarlanan LED ekranlarda da ‘İpek Yolu’ temalı animasyonlar gösteriliyor. Otel, 17 adet standart, 8 adet suit,  47 adet lüks, 14 adet süper lüks ve 1 adet VIP olmak üzere toplam 87 oda ve 204 kişilik kapasiteye sahip. Bunun yanı sıra otelde çok amaçlı iş merkezi, 500 kişilik banket salonu, ana restoran, kahvaltı salonu, A’la carte restoran, üst düzey devlet yetkilileri için çalışma ve görüşme odaları ile uluslararası konferans ve forumlara ev sahipliği yapabilecek kongre salonu da bulunuyor. 

garagum-ronesans-turkmenistan-001.jpgProjede ayrıca hediyelik eşya mağazaları, banka şubesi, güzellik salonları ile fitness salonu, kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, jakuzi, buhar ve buz odalarından oluşan SPA bölümü de yer alıyor.

Bu haber toplam 1740 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.