• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Romen zenginler 'Luxury Show'da

Romen zenginler 'Luxury Show'da
Ürünlerin değeri 60 milyon euroye ulaşan lüks tüketim malları fuarı (Luxury Show) ikinci kez Romanyalı zenginlerin buluşma noktası oldu.

BÜKREŞ -Lüks tüketim malları fuarı (Luxury Show) ikinci kez Romanyalı zenginlerin buluşma noktası oldu.  6-9 Aralık tarihleri arasında açık kalan fuarda sergilenen ürünlerin değeri 60 milyon euro değerine ulaştı. Organizasyonu Noel öncesine denk getiren yetkililerin satışlardan dolayı son derece mutlu oldukları gözlendi. Fuarda lüks motosikletler, yatlar, ev dekorasyon malzemeleri ve mücevherler başta olmak üzere pek çok ürün adeta kapışıldı.

 

Geçen yıl ilki düzenlenen fuarda 200 kadar firma stand açtı. Jaguar, Porshe, Ferrari marka arabaların yanı sıra motorsiklet, tekne ve lüks yatlar, iç dizayn ve dekorasyon malzemeleri ile elektronik cihazlar ve mücevherler ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

 

Fiyatlarıyla dudak uçuklatan ürünler arasında 1 milyon euro değerindeki lüks yat, 980 bin euro değerindeki elmas ve pırlanta seti, 500 bin euroluk Bentley ve Lamborghini arabalar ile 150 bin euroluk elmas takı yer aldı.

 



Romanya Kraliçesi Margareta adına kurulmuş vakfın organize ettiği 'müzayede gecesi'nde, ünlü tasarımcı Oana Mizil'in Katar kraliyet ailesi için tasarladığı 1 milyon 480 bin euro değerindeki kolye ile Heidi Klum tarafından tasarlanmış 130 bin euro değerindeki mücevher kaplamalı dolma kalem de sergilendi.

 

Açık artırmadan elde edilen gelirle 40 fakir üniversite öğrencisine yıllık 4 bin ile 8 bin euro arasında burs verilmesi planlanıyor.

 

Romexpo Fuarcılık genel müdürü George Cojocaru, yaptığı açıklamada "Araştırmalarımıza göre, Bükreş'te 3 bin kişi en az 8 bin euro maaş alıyor. 13 bin kişi ise 2 bin 500 euro aylık gelire sahip. Yüzlerce kişi zaten euro milyoneri" dedi.

 

Cojocaru, geçen yıl gerçekleşen 5 milyon euroluk satışın bu yıl en az 10'a katlanacağını umuyor. Ayrıca, 2006'da fuarı ziyaret eden 7 bin 500 kişiden yüzde 54'ünü bayanlar oluşturuyor.

 

TÜRK İŞ ADAMI ROMEN ZEVKİNE GÖRE HALI ÜRETTİ

 

Lüks ürünler fuarına koyun ve inek derisi kullanarak ürettiği halılarla katılan Türk işadamı Baki Aslan da ilgiden memnun.

 

2006'da katıldığı fuarda yakaladığı başarıdan cesaret alan Aslan, Braşov'da açtığı mağazayla Romen tüketicilerin ayağına gelmiş.

 

Halılarda Romen kültürüne ait motifleri kullanarak ilgi odağı olduğunu düşünen Leon Carpet şirketi yetkilisi Baki Aslan, "Ünlü Romen moda tasarımcısı Catalin Botezatu ile çalışıyoruz. Botezatu Romen tüketicinin zevklerine uygun ürünler tasarladı. Bu kadar ilgi göreceğimizi doğrusu ummuyorduk. Ziyaretçiler deri halıları görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar, desenlere hayran kalıyorlar" diye konuştu.

 

Baki Aslan ortalama 1300 eurodan satılan halıların fiyatlarının, bu tür fuarın standartlarının altında olması nedeniyle cazip olduğunu düşünüyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.