• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Rölyef sanatı sahipsiz

Rölyef sanatı sahipsiz
Rölyef ustası Elazığlı emekli öğretmen Harun Taşdemir, sanata olan ilgisizlikten yakınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sanatı yaymasını istedi.

ELAZIĞ -Rölyef ustası Elazığlı emekli öğretmen Harun Taşdemir, sanata olan ilgisizlikten yakındı. 1996'dan beri Elazığ'ın İzzetpaşa mahallesindeki küçük işletmesinde sanatını devam ettiren Taşdemir, rölyefe olan ilginin günden güne azaldığını belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sanatı yayma ile ilgili girişimde bulunmaması halinde kendisinden sonra sanatın yok olup gideceğini söyledi.

 

Rölyefin eski çağlardan beri bir tarihi oluğunu hatırlatan Harun Taşdemir, rölyefin rönesans ile dünyada zirveye oturduğunu, 2008 yılında olmamıza rağmen Türkiye'de rölyefi anlatıp geliştirecek kursların bile bulunmadığını kaydetti.

 



Elazığ'a gelen bütün devlet büyüklerine rölyef hakkında brifing verdiğini söyleyen Taşdemir, yetkililerin her defasında ilgileneceklerini söylediklerini ama hiç kimsenin ilgilenmediğini belirtti. Elazığ'da tek başına rölyef sanatını yaşatmaya çalışan Harun Taşdemir'in yanında çalışacak bir çırağı bile yok. Rölyefin Türkiye'de bitmek üzerine olduğuna dikkat çeken Taşdemir, "Malesef Türkiye'de artık rölyef ile ilgilenen kalmadı. Rölyefin ne ustası var ne de çırağı. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri dahil herkese rölyefi anlattım, herkes olumlu bakıyor ama kimse gelişmesi adına bir adım atmıyor. Türkiye'nin başka hiçbir yerinde bu sanatla ilgilenen sanatçı kalmadı. Benden sonra da bu sanatın devam edeceğini zannetmiyorum." dedi.

 

Rölyef sanatının çok zahmetli bir iş olduğuna dikkat çeken Taşdemir yaptığı tabloları 6 ayda bile satamadığını söyledi. Taşdemir, "Bir tablo için sabah akşam çalışıyorum. Çok güzel bir eser ortaya çıkıyor. Ama malesef satılmıyor. Gelen bütün müşteriler tabloları seyredip çok güzel diyerek ayrılıyor. Artık rölyef ile ilgili kursların açılıp yeni sanatçıların yetiştirilmesi lazım." şeklinde sitemini dile getirdi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.