• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Rio karnavalı tartışmalı başladı

Rio karnavalı tartışmalı başladı
Viraduro okulunun Yahudi soykirimi temalı göstesinin, yasaklanması üzerine gösterilerinin temasını "İfade özgürlüğü"ne çevirdi.

DİO DE JANEIRO-Dünyanın en büyük ve canlı sokak gösterilerinden olan Brezilya Karnavalı'nda binlerce kişinin katıldığı samba gösterileri kent merkezindeki Sambodrome'da başladı.

Viraduro okulunun Yahudi soykırımı temalı gösterinin, yasaklanması üzerine gösterilerinin temasını "İfade özgürlüğü"ne çevirdi. Her yıl düzenlenen samba gösterisi dünyanın birçok yerinde canlı olarak yayınlanıyor.

İki gün boyunca, ülkenin en iyi 12 samba okulu, karnavalın büyük ödülünü kazanmak için resmi törenlere katılacaklar. Rio de Janeiro'da devam eden karnavala katılmak için binlerce kişi akın ediyor.

Her yıl düzenlenen ve dünyanın birçok yerinde canlı olarak yayınlanan samba gösterileri Rio'nun Sambodrome de binlerce kişi katılıyor. Rio ve Brezilya'nın diğer kentlerinde milyonlarca insan, çarşamba gününe kadar sokaklarda kutlamalara katılıp eğlenecek.

Kentin idari yetkilileri, yedi yüz binden fazla turistin festivale katılmak üzere kente akın ettiğini söylüyor. Rio De Jenairo'nun yoksul bölgelerinden topluluklar, geçtiğimiz yıldan bu yana karnaval için hazırlıklar yapıyorlar.

Karnaval topluluklarının farklı temaları

Her bir samba okulu, karnavalda farklı bir sosyal veya tarihsel tema seçip, bu temayı kostümleri, dansları ve müzikleriyle yansıtıyorlar.
Bu yıl ki karnavalın konuları arasında, Portekiz kraliyet ailesinin Brezilya'ya gelişinden, Japon göçünün 100 yılına kadar birçok konu bulunuyor.
Samba okullarından biri ise yaptıkları gösteride Yahudi soykırımı kurbanlarını hatırlattı.  Grubun geçit töreni arabası üzerinde soykırım kurbanlarını temsil eden çıplak bedenler sergilendi. Gösteriyi hazırlayan Viraduoro okulu, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için bir mesaj vermek istediklerini söyledi. Ancak ne var ki ülkedeki Yahudi liderler konuyu mahkemeye taşıyınca, gösteri yasaklandı. Alınan karara itiraz eden Viraduoro okulu ise gösterilerini ifade özgürlüğü odaklı hale getirip yeniden düzenledi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.