• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Rektör yemek yarışında 2. oldu

Rektör yemek yarışında 2. oldu
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, 'Lezzetli Dostluk Şenliği'nde kremalı tavuk ve hindi yemeğiyle ikinci oldu.

BOLU -Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, 'Lezzetli Dostluk Şenliği'nde kremalı tavuk ve hindi yemeğiyle ikinci oldu. AİBÜ'de bu sene 2'incisi düzenlenen Lezzetli Dostluk Şenliği'nde akademisyenler yemek yapmadaki maharetlerini gözler önüne serdi.

 

Akademisyenlerin birbirinden lezzetli yemek hazırladığı yarışmada jüri üyeleri, karar verirken zorlandı. Yarışmanın canlı performans bölümüne 5 takım katıldı. Takımlar, verilen süre içerisinde en lezzetli yemekleri yapabilmek için büyük çaba harcadı.

 

Yarışmaya aşçı önlüğü ve kepiyle katılan Rektör Prof. Dr. Atilla Kılıç, yemek yapmayı sevdiğini kaydetti.

 

Prof. Dr. Kılıç, "Bu tür etkinlikler, üniversitemizdeki birlikteliği, beraberliği ve insanlar arasındaki iletişimi arttırıyor. Yemek yapmayı seven ve evinin mutfağından sorumlu birisi olarak, bu yarışmaya katılmaktan büyük zevk aldım." dedi.

 

Yarışmanın en heyecanlı anı olan canlı performans bölümünde Elif Topçuoğlu ile Bahar Akbulak ikilisi hazırladıkları "Milföydösote" adlı yemekle en fazla oyu alarak jüri özel ödülünün sahibi oldu.

 

Yarışmada, Doç. Dr. Yeşim Bakar ve Doç. Dr. Emine Ün Yıldırım'ın birlikte hazırladıkları Abant Çorbası, Gölcük Manzarası ve Ankara Rüzgârı adını verdikleri yemeklerle 1'inci oldu.

 

Rektör Prof. Dr. Atilla Kılıç ile Yrd. Doç. Dr. Bahadır Aydın'ın hazırladığı kremalı tavuk, hindi ve soslu ördek yemekleri 2'inciliği aldı.

 

Doç. Dr. Cenap Özer'in hazırladığı Alinazik yemeği de 3'üncülüğü kazandı. Hazırlanan yemekler, mezeler ve tatlılar daha sonra Lezzetli Yemek Şenliği'ne katılan konuklara ikram edildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.