• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Queen Victoria denize indirildi

Queen Victoria denize indirildi
Galler Prensi Charles ve Cornwall Düşesinin katıldığı bir törenle Queen Victoria sezona merhaba dedi. İngiltere dev ekranlardan izlediler.

SOUTHAMPTON-Dünya’nın en lüks gemisi 6 yıldızlı Queen Victoria Southampton’dan denize indirildi. Galler Prensi Charles ve Cornwall Düşesinin katıldığı bir törenle Queen Victoria sezona merhaba dedi. Bu muhteşem töreni İngiltere halkı ve 2000 VIP davetli Mayflower Park’ındaki dev ekranlardan izlediler.

 



Queen Victoria

90,000 tonluk, 300 metre boyunda ve 2000 yolcu kapasiteli bu muhteşem gemi;  Cunard kültürünü ve klasiğini en iyi sekilde yansıtarak, diğer yandan da günümüzün en son yenilikleriyle donanmış olmasıyla dikkatleri üstünde topluyor.

Queen Victoria ile Cunard’a gelen yeniliklerden bazıları şöyle; Denizde West End tarzı özel localı tiyatro keyfi,  Cunardia olarak adlandırılacak olan müze, Cunard tarihçesini ve konseptini anlatan özel spiral camdan merdivenli , 6000 farklı eser bulunan ve iki katlı kütüphane...

 

Queen Victoria kendine özgü sofistik siyah ve kırmızı olan dış görünüşüyle de diğer Cunard gemilerinden farklı. Mozaik avizeleri, ahşap panellerle kaplı iç ve dış mekanlar,  cam çatısı ve İngiliz Colonial tarzının hakim olduğu bir gemi.

 

İkinci en büyük Cunard gemisi olan Queen Victoria’nın da aileye katılmasıyla 168 yıllık tarihe sahip firma ilk kez  üç Kraliçe gemisi ile sularda hizmet veriyor olacak.

 

Queen Victoria 3 hafta sonra başlayacak olduğu yaklaşık 40.000 dolara satılmış olan, 100 günlük Dünya turunda tüm kıtalara uğrayacak olup, Nisan ayı itibariyle Avrupa kıtasına geri gelecektir.

Yaz boyunca Kuzey Avrupa’daki seferlerini gerçekleştirecek olan bu LUX gemiye şimdiden seçkin Turk yolcular büyük ilgi göstermektedirler. Gemi Ağustos sonu itibariyle de 6 ay boyunca ISTANBUL, IZMIR VE KUSADASI’na 25.000 kadar VIP Musteri getirecek olup, ülke ekonomisine milyonlarca dolarlık bir katkı sağlayacaktır.

 

Bu limanlara ziyaretler esnasında gemi Türkiye temsilcisi olan Golden Bay Tour tarafından basın mensupları, VIP konuklar ve  seyahat acentalarına tanıtılacak ve gezdirilecektir.

 

35 m2 ile 205 m2 arasında SUITE odalara sahip olan gemide ayrıca 6 farklı restaurant, Şampanya barı, Kıs bahçesi, En seçkin mağazaların yer aldığı alışveriş merkezi, Kraliyet Casino’su ve Ultra lux SPA merkezi gemideki tüm konuklara hizmet vermektedir.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.