• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 13 °C

Qatar Airways Spanair'e göz koydu

Qatar Airways Spanair'e göz koydu
Körfez sermayeli havayolları, Avrupalı havayolu avına devam ediyor. Qatar Airways, İspanya’nın 2 numarası olan Spanair'e göz koydu .

DOHA- Reuters’e göre borsalar, Qatar Airways’in Spanair’i satın almak istediği haberlerinin heyecanını yaşıyor. Körfez sermayeli havayolları, Avrupalı havayolu avına devam ediyor. Qatar Airways, İspanya’nın 2 numarası olan Spanair’e göz koydu . Daha birkaç hafta önce Cargolux şirketinin yüzde 35 hissesini alan Körfez sermayeli havayolu Qatar Airways’in iştahı kapanmadı.
Avrupa’da oturmuş bir havayolu şirketini satın almak istediğini daha önceleri de belirten Qatar Airways, ısrarla isim vermek istemese de, borsa çevreleri aynı ısrarla ispanya’nın ikinci büyük havayolu şirketi olan Spanair’i gösteriyor.
Dün Bahreyn’de düzenlenen havacılık fuarında Reuters ajansına bir açıklamada bulunana Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker, “Bu konu hakkında konuşamam. Biz mümkün olan her işbirliği ve satın alma olanağını değerlendiriyoruz” demekle yetindi.
Bu aşamada konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamayı tercih eden Spanair, Madrid hükümetinin uyguladığı tasarruf tedbirleri sayesinde, alması olası yeni bir kredi için garantör bulmakta zorlanıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.