• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Qantas, Airbus A380'lerini seferlere koyarak nakit üretebilir

Qantas, Airbus A380'lerini seferlere koyarak nakit üretebilir
Qantas’ın CEO'su Alan Joyce: “A380 filosuna ihtiyaç olduğuna inanıyoruz ve bunun nakit yaratacağına inanıyoruz ve uluslararası işe başladığımızda her şey nakit parayla ilgili olacak".

SYDNEY- Avustralyalı havayolu şirketi Qantas’ın CEO'su Alan Joyce, Airbus A380'leri, özellikle sıkı programlamanın önemli olduğu rotalarda tekrar uçurmayı planlıyor. Joyce, “A380 filosuna ihtiyaç olduğuna inanıyoruz ve bunun nakit yaratacağına inanıyoruz ve uluslararası işe başladığımızda her şey nakit parayla ilgili olacak" dedi.

Eurocontrol etkinliği sırasında konuşan Joyce, havayolunun A380'lerinin 12'sinin de "Mojave çölünde otururken" - California'daki Victorville havaalanındaki depolarına atıfta bulunurken - ve en az üç yıl boyunca kapalı kalacağını belirterek ‘Qantas ağına bakarsanız, bu uçakları seferlere yeniden koymanın fırsatlar yaratacağını düşünün ” dedi.

Taşıyıcı, Covid-19 salgınının etkisi belirgin hale geldikçe, A380'lerin tamamını geçen yıl Haziran ayında yere indirdi. Bu davanışı Air France gibi taşıyıcıların A380'leri gelecekte filo planlarından kalıcı olarak çıkarması önerilerine yol açtı.

qantas’in-ceosu-alan-joyce.pngAncak Joyce, Qantas'ın uluslararası hizmetlere geri döndüğünde A380 operasyonlarını uygulanabilir kılma olasılığının "kapasite ve zaman tasarrufuna" sahip olmaya devam edeceğini belirttti.

Joyce şöyle devam etti ”Eğer Los Angeles'ta 22:00 ile gece yarısı arasında bulunduysanız, altı veya yedi Qantas uçağının Avustralya'ya kalktığını görürsünüz. Çünkü sokağa çıkma yasaklarında çalışan tek uçak budur.

Dolayısıyla, birden fazla frekansı birbirinin üzerine uçurmak yerine, tamamen veya neredeyse tamamen yazılı bir A380, nakit kazanç yaratıyorsa kesinlikle işe yarayacaktır.“

qantas’in-ceosu-alan-joyce-004.jpgAyrıca A380'lerin “Heathrow gibi kısıtlamaları olan havalimanlarında” geri dönme potansiyelinden de bahsediliyor.

Joyce, A380'lerin nakit yaratma imkanları hakkında bilançoda birkaç kez yazıldığını belirterek “En son geçen yıl Covid-19 Avustralya hükümetine uluslararası seyahatler üzerinde sıkı kontroller getirmeye zorladı ve Qantas’ın yüklerini azalttı. Bu yüzden, bu filoya ihtiyaç olduğuna inanıyoruz ve bunun nakit yaratacağına inanıyoruz ve uluslararası işe başladığımızda her şey nakit parayla ilgili olacak".

Joyce ayrıca, son yıllarda altı uçağın yeniden yapılandırıldığını, hatta bir örnek olarak, Dresden'de bir onarımın ardından "doğrudan Mojave Çölü'ne" uçtuğunu hatırlattı..

qantas’in-ceosu-alan-joyce-001.jpgQantas'ın A380'leri Victorville, California'da saklanıyor

Joyce “Ortada hiç kimsenin oturmadığı yeni koltuklar var ve bu inanılmaz derecede hayal kırıklığı yaratıyor” diye yakınarak şöyle konuştu:

“Gelecekte, Qantas'ın Avrupa, Kuzey Amerika ve diğer yerlerdeki varış noktalarına doğrudan ultra uzun mesafeli uçuşlarını planlıyoruz. Sonunda uçacak Airbus A350-1000 uçağına sahip olacağımız anlamına geliyor. Büyük destinasyonlar için ihtiyaç duyulan büyük uçaklara sahip olma yükünü Qantas'üstlenecek. Bu birçok küçük merkezde A380'lerin aşamalı olarak kaldırılabileceği anlamına geliyor. Qantas, bu yılın sonlarında Project Sunrise programı kapsamında bu ultra uzun mesafeli destinasyonlar için ilk uçak siparişleri hakkında bir karar vermeyi umuyor. İlk uçuşlar muhtemelen salgın nedeniyle bir yılı 2024'e geri çekildi.”

Bu haber toplam 1372 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.