• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Prof. Dr. Ottmann: Dinç olmayı bisiklete binmeye borçluyum

Prof. Dr. Ottmann: Dinç olmayı bisiklete binmeye borçluyum
Prof. Dr. Ottmann: Bisiklet sporu tutkunları en fazla harcama yapan turist kategorisindedir. Dünyada Alanya, Manavgat, Side'de tercih edilen bölgeler haline gelmelidir.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - 15 yıldır Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi'nde yerleşik yaşayan Alman ekolog Prof.Dr. Horst Böhmert Ottmann, 78 yaşında olmasına karşı dinç ve sağlıklı olmasını düzenli yürüyüş, yüzme ve bisiklete binme olduğunu söyledi.

bisiklet-sporu.jpgTürk dostları yaşını sorduğunda 78 yaşında deyince çok şaşırdıklarını belirten Alman ekolog Prof. Dr. Ottman,'' Türk dostlarım 78 yaşımda olduğuma hiç inanmıyor. En fazla 65 yaşındasın diyorlar. Sağlıklı ve dinç olması düzenli yüzme, doğa yürüyüşü(trekking) yapma ile bisiklet sürmeye borçluyum. BİSİKLET

bisiklet-sporu-001.jpg

 LİDER ÜLKE, İSPANYA
Manavgat ve Alanya başta olmak üzere Antalya'da otellerin kışın açık olması için bisiklet sporu turizmine önem verilmesi gerektiğinin belirten, Ottman, bisiklet sporu turizminde dünyada lider ülkenin İspanya olduğunu söyledi. İspanya'yı sırasıyla Portekiz, Fransa, Güney Kıbrıs'ın takip ettiğini anlatan Ottman şunları anlattı: “Manavgat ve Alanya'nın bisiklet sporu turizmi altyapısı var. Manavgat ve Alanya'nın bisiklet sporu altyapısı var. Fakat Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerini ise bisiklet yolu altyapısı yok. Bisiklet sporu tutkunları dünya turizminde en fazla harcama yapan turist kategorisindedir. İspanya’da Mayorka, İtalya’da Toscana, Umbriya, Adriyatik Kıyıları ve Portekiz’de Algarve bisiklet sporunda dünyaya tercih ediliyor. Buna Alanya ve Manavgat-Side'de eklenmelidir." dedi.


bisiklet-sporu-002.jpg

PEDAL ÇEVIRMEK BIR YAŞAM BIÇIMIDIR
Pedal çevirmek bir yaşam biçimi Almanya'da bisiklete binmenin bir yaşam biçimi olduğunu anlatan Ottmann şöşye devam etti: '' Almanya'da bir şehrin belediye başkanı acil olmadığı sürece makam aracını kullanmaz. Evinden belediyeye bisikletiyle gelip gider. Pedal çevirmek bir yaşam biçimi olduğu için kimse yadırgamaz. Geçen sene Avrupa ülkelerinde 16 milyon bisiklet satılmış. Bunun 6 milyonu Almanya'da satılmış. Almanya'da bisiklet sporu futbolla eşdeğer. 7'den 77'ye herkesin bindiği ulaşım aracıdır. ''

bisiklet-sporu-003.jpg

Bu haber toplam 2037 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.