• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Princess Cruises, yeni gemiler için filosunu küçültüyor

Princess Cruises, yeni gemiler için filosunu küçültüyor
Princess Cruises, seyahat acentelerine “Sea Princess ve Sun Princess yeni gemilerin önünü açmak izin filodan ayrılıyor”dedi.

SİDNEY / AVUSTRALYA- Kaliforniya merkezli kruvaziyer operatörü, Princess Cruises Avustralya'daki seyahat acentelerine, yakında 18 gemisinden ikisi olan 2.000 yolcu kapasiteli Sun Princess ve 2.000 kişilik Sea Princess’i satacağını göndereceğini söyledi. Her iki gemi de son zamanlarda Avustralya'da bulunuyor ve önemli sayıda Avustralyalıyı gezdiriyor.

sun-princess--003.jpgACENTELERE GEMİ SATIŞI MEKTUBU YAZDI
Princess Cruises, seyahat acentelerine yazdığı mektup şöyle: "Sea Princess ve Sun Princess'in satıldığı ve filomuzdan ayrılacağı haberini paylaşmak için yazıyoruz. Filomuzdaki herhangi bir gemiye veda etmek asla kolay olmasa da, bu gemilerin satışı, Avustralya kruvazörleri için sunduğumuz teklifleri artıran yeni gemiler konuşlandırmamıza olanak tanıyacak. Princess Cruises geminin satışı hakkında detaylı bilgi veremiyor. Henüz hiçbir şey kesinleşmedi."

Satış haberi, Princess Cruises'ın ana şirketi Carnival Corporation'ın dokuz markasının filolarından en az 18 gemiyi elden çıkarma açıklamasından sadece üç gün sonra geldi . Bu, şirketin daha önce açıkladığından üç gemi daha fazlagörülüyor. Carnival Corporation elden çıkarılacak diğer üç geminin adını vermedi.

FILOLARı KÜÇÜLTTÜ, MALIYETLERI DÜŞÜRDÜ
Carnival Corporation, son aylarda filolarını küçülttü, maliyetleri düşürdü ve seferlere yeniden başlatma beklentisiyle düzenlemeye gitti. Koronavirüs salgını nedeniyle dünya çapındaki çoğu kruvaziyer operasyonu Mart ayından beri durdurulmuştu.

Miami merkezli Carnival Corporation, Carnival Cruise Line , Holland America, Princess Cruises, Seabourn ve 104 gemiden oluşan birleşik filo ile koronavirüs krizine giren diğer beş markanın ana şirketidir .

KARDEŞ MARKALARDA KÜÇÜLÜYOR
Princess, gerçekten iki gemiyi satıyorsa, küçültmeye kardeş markalarından birkaçı da katılıyor. Carnival Corporation'ın Holland America markası Temmuz ayında dört gemiyi, Maasdam, Veendam, Rotterdam ve Amsterdam’ı elden çıkaracağını duyurdu . Şirketin Carnival Cruise Line markası ayrıca dört geminin, Carnival Fantasy, Carnival Imagination, Carnival Inspiration ve Carnival Fascination’ın elden çıkarıldığını duyurdu .

Gemilerin bir kısmı hurda olmak üzere gemi söküm tesislerine gönderildi. Diğerleri ise sürekli kullanım için dünyanın dört bir yanındaki daha küçük kruvaziyer şirketlerine satıldı.

sun-princess--004.jpgSATILIYOR VEYA HURDAYA GÖNDERİLİYOR
Küçültme planlarını açıklayan Carnival Corporation'a ait diğer hatlar arasında, kısa süre önce gemilerinden biri olan Oceana'nın filoyu terk ettiğini söyleyen İngiltere merkezli markası P&O Cruises’da yer alıyor. Şirketin Avrupa odaklı Costa Cruises markası Ocak ayından bu yana üç gemiyi elden çıkardı. Costa Victoria, Costa neoRomantica ve Costa Atlantica elden çıkan gemiler oldu. Dördüncü Costa gemisi Costa Mediterranea, Mayıs ayında yeni bir Çin kruvaziyer şirketine transfer ediliyor.

Şirketin P&O Cruises Australia markası da iki gemisinin, Pacific Aria ve Pacific Dawn'ın ayrıldığını duyurdu.

SATILACAK GEMİLER VERİMSİZ BULUNDU

Carnival Corporation, , ayrılan gemilerin en verimsiz gemileri olduğunu öne sürdü. Şirket, bu gemilerin kapasitenin yaklaşık %12'sini temsil ettiğini ve 2019'da işletme gelirinin yalnızca yaklaşık %3'ünü oluşturduğunu belirtti.

1995 ve 1998'de inşa edilen Sun Princess ve Sea Princess, Princess Cruises filonun en eski ve en küçük gemileri arasında yer alıyor.

Sun Princess, önümüzdeki kış Avustralya'nın Brisbane kentinden, Alaska seferleri için Kuzey Amerika'ya yeniden konumlanmadan önce sefere çıkacaktı.
Sea Princess ise çeşitli Avustralya limanlarından kısa ve uzun seferler düzenleyecek şekilde planlanmıştı.

Bu haber toplam 2185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.