• BIST 9565.14
  • Altın 2473.26
  • Dolar 32.446
  • Euro 34.4795
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C

Piyanist Tuluyhan Uğurlu ile Diyarbakırlı dengbejler müzikte buluştu

Piyanist Tuluyhan Uğurlu ile Diyarbakırlı dengbejler müzikte buluştu
Tuluyhan Uğurlu, "Dengbej Evi"nde düzenlenen programda, dillere destan sevdaların, doğanın, acının, hüznün, çoğu zaman gidenin ardından yakılan ağıtları "stran" adı verilen türkülerle anlatan dengbejler ile buluştu

DİYARBAKIR  - Piyanist ve besteci  Tuluyhan Uğurlu, Diyarbakırlı dengbejler ile müzik dinletisi sundu. Uğurlu, tarihi Sur ilçesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince açılan "Dengbej Evi"nde düzenlenen programda, dillere destan sevdaların, doğanın, acının, hüznün, çoğu zaman gidenin ardından yakılan ağıtları "stran" adı verilen türkülerle anlatan dengbejler ile buluştu. Etkinlikte dengbejler, Uğurlu'nun çaldığı piyano eşliğinde türkülerini seslendirdi. Programa katılan Vali  Münir Karaloğlu, yerel kültürün en önemli sözlü taşıyıcılarıyla evrensel sanatçı Uğurlu'nun bir araya geldiğini söyledi.
tuluyhan-ugurlu,-dengbej-evinde.jpgMüzik dilinin yerel ve evrensel olarak birbirine yakın olduğunu gördüklerini dile getiren Karaloğlu, yerel değerleri, kültürel unsurları koruma ve gelecek nesillere aktarma noktasında kendilerini görevli hissettiklerini belirtti.

Vali Karaloğlu, "Valilik ve belediye olarak dengbejlerimize değer veriyoruz. Onlara sosyal medya üzerinden konserler yaptırıyoruz. Dengbejlerimiz belki çok yakın zamanda uluslararası tanınırlığı olan bir müzik grubuna dönüşecek." diye konuştu.

tuluyhan-ugurlu,-dengbej-evinde-001.jpgUğurlu ise birlikte dinleti sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çok köklü bir kültür mirasının mekanında dengbejlerle beraber olmanın, onları dinlemenin ve beraber meşk etmenin kendisi için büyük mutluluk olduğunu vurgulayan Uğurlu, "İnşallah bir proje haline getirip dengbejlerimizle tüm dünyada konser vermek işten bile değil. Bunu yapabiliriz. Burada olduğum için duygulandım, şeref duydum." dedi.

tuluyhan-ugurlu,-dengbej-evinde-002.jpg

tuluyhan-ugurlu,-dengbej-evinde-003.jpg

tuluyhan-ugurlu,-dengbej-evinde-004.jpg

 

Kaynak: Diyarbakır Valiliği
Bu haber toplam 1083 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.