• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 18 °C

Pilotların sırları: Asla büyük valizle uçmazlar

Pilotların sırları: Asla büyük valizle uçmazlar
Pilot Petter Hörnfeldt, yasaların gerektirdiği kuralları açıklarken pilotların seyahatte nelere uyması gerektiğinin sırlarını anlatıyor. Pilotlar her zaman güzel görünmeli ve bir ceket ile seyahat etmek zorundadır.

LONDRA- Pilotlar günde bir kaç kez uçuyorlar? çoğu zaman küçük bir konaklama ile, ancak hiçbir zaman fazla bagaj taşımıyorlar.
Pilot Petter Hörnfeldt, yasaların gerektirdiği kuralları açıklarken pilotların seyahatte nelere uyması gerektiğinin sırlarını anlatıyor. Pilotlar her zaman güzel görünmeli ve bir ceket ile seyahat etmek zorundadır.

Pilotlar yolcuların aksine, küçük bir valizle havaalanında gezinirler. Yolcuların aksine pilotların birçok eşya ile uçması gerekmez. Kabin veya kokpit küçük olduğunu bilerek yolcular için bagaj yerleri ayırır.
Bu durum dünyanın her yerine uçarken, pilotların çantalarında ne taşıdıkları sorusunu aklımıza getiriyor.

pilotlarin.jpgMentour 360'ın pilotu  Petter Hörnfeldt, bu şaşırtıcı meraki her zaman işittiğini söylüyor.
Geçmişte pilotların uçuş grafiklerini, haritalarını ve haritalarının yığınlarını yanlarında taşıması gerekiyordu. Ancak iPad'in icadıyla, bunların çoğu artık tamamen dijital ortama taşındı.

Bununla birlikte, bir pilotun her zaman birlikte uçması gereken bazı önemli eşyaları vardır.

Petter, “Taşıdığım en önemli şey bu” diyerek pasaportnu gösterdi.

Tıpkı yolcuların pilotların pasaportlarını her zaman yanlarında taşıması ve bunların üzerinde en az altı aylık süre olması gerekiyor.

Petter esözlerine devam etti: “Bazı ülkeler pasaportunuzun geçerliliğinin en az altı ay olmasını istiyor”.

Petter pilot pasaportunun yanı sıra, lisansına, tıbbi siciline ve yaptırdığı aşıların bir listesine de sahip olmalıdır. Bu arada gösterişi alımlı bir ceket olmadan yakalanırsa, pilotların para cezasına çarptırılabileceğini de sözlerine ekledi.
Uçuş sırları hakkında bilinmeyenleri özetledi:
Cep telefonları radyo parazitine neden olabilir

Uçuş ekibi inişlerdeki ışıkları karartıyor

Pencere gölgeleri açık kalmalıdır

Uçuş süreleri rüzgar ve kuyruk rüzgarlarına bağlı olarak değişir

Düzlem penceresindeki küçük delik

Bir uçakta kırmızı ve yeşil ışıklar

Dünyanın her yerine hangi havaalanına giderseniz gidin, ne zaman olursanız olun, güvenlik yeleği giyinmeniz gerekir.

Petter her zaman yanında her zaman güvenlik yeleği taşıdığını, uçaktan inip aprona başka türlü çıkmanın yasak olduğunu belirtti.
Petter “Yolcular uçağa binip kullanıldıklarında güvenlik yeleğinden muaf tutuluyor” ancak pilotların her zaman güvenlik yeleğ giymesi gerekiyor. Yelek olmadan yakalanan, pilotlar “para cezası” bile alabilirler.
Pilot Petter, Boeing 737-800 uçağındaki güneş ışıklarının görmeyi engellediğini “Yasalar gerektirmediği halde, asla iyi bir güneş gözlüğü olmadan uçmuyorum. Çünkü kokpitte, özellikle bulutların arasından çıkıp yüksekte uçarken güneş gerçekten çok parlıyor. Yolcular güneşlikleri çekebiliyor, ancak pilot güneş çıktığında güneşlik çekemez” dedi.
Petter, mürrettebatın kapaksız kahve fincanı kullanmadığını sözlerine ekledi. Pilotların kokpitte çay ve kahve içmesine izin verildiğini, ancak uçuş ekipmanına zarar veren türbülans dökülmelerini önlemek için bunların hepsinde vidalı kapakların olması gerektiğini belirtti.

Böylece pilotların ve uçuş görevlilerinin havada binlerce mil kapalı kapılar ardında neler yaptıklarına ilişkin küçük sırlar ortaya konuldu..

Bu haber toplam 4138 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.