• BIST 12433.5
  • Altın 7269.43
  • Dolar 44.0448
  • Euro 51.2248
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 7 °C

Picasso'nun eseri 52 milyon $

Picasso'nun eseri 52 milyon $
İspanyol ressam Pablo Picasso'ya ait bir tablo, İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan müzayedede 52 milyon dolardan alıcı buldu.

LONDRA - Ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'ya ait bir tablo, İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan müzayedede 52 milyon dolardan alıcı buldu.
Picasso'nun "Mavi Dönem" olarak adlandırılan eserlerinden "Angel Fernandez de Soto Portresi" adlı tablosu, Christie's müzayede şirketinin düzenlediği müzayedede, bu eser için biçilen fiyat aralığının alt sınırı olan 52 milyon dolara satıldı.
Tabloyu, kendi hayır kurumu yararına Andrew Lloyd-Webber adlı bir kişi aldı.
Picasso'nun tablosunun biçilen fiyatın alt sınırından alıcı bulmasının yanı sıra, aynı müzayedede satışa sunulan ünlü Fransız empresyonist ressam Claude Monet'nin "Nilüferler" adlı tablosu da satılamadı. Uzmanlar bunun, sanat piyasasındaki ihtiyatlı tavrın yeni bir işareti kabul ettiklerini belirtti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.