• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Pervari balı marka olacak

Pervari balı marka olacak
Siirt Valiliği'nin girişimleri sonucu Pervari ilçesinde kurulan "Bal Üreticileri Birliği"nin Pervari balı artık marka halini alacak.

SİİRT - Başbakan Tayyip Eroğan'ın "Enerjimi Pervari balına borçluyum" şeklindeki sözleri üzerine dikkati çeken Pervari balı önce tescil edildi. Siirt Valiliği'nin girişimleri sonucu Pervari ilçesinde kurulan "Bal Üreticileri Birliği"nden sonra aynı birliği merkezde kurmak için başlatılan çalışmalar son aşamaya geldi.

Bu amaçla bir araya gelen 16 bal üreticisi tüzük çalışmalarını tamamlayarak onaylanmak üzere Tarım ve Köy İşlerine Bakanlığı'na gönderdi. Bu çalışmalar kapsamında Pervari balı artık marka halini alacak.

 



Tarım İl Müdürlüğü aracılığıyla Bakanlığa sunulan tüzükte eğitim ve yayım hizmetlerinin yanında; üretim teknikleri, hasat, depolama ve paketleme konularında teknik destek sağlamak, kalitesiz balların Pervari balı olarak piyasaya sürülmesini önlemenin yanı sıra üreticilerin ürünlerine pazar bulmak, ürün kalitesini iyileştirici tedbirleri almak ve ürün standartları uygulamak, paket ve ambalajlarla ilgili standartların uygulanmasını sağlamak, ürünlerin tanıtımıyla ilgili faaliyetlerde bulunmak ve ürünlerle ilgili kayıt tutmak gibi maddeler yer alıyor.

 

Tüm bu çalışmaların sonunda Pervari balını markalaştıracaklarını belirten Siirt Valisi Necati Şentürk sürdürülen çalışmaları değerlendirerek, "İklim ve doğa şartları olarak Pervari yöresi organik bal üretimine çok müsaittir. Girişimlerimiz sonucunda kurulan Bal Üreticileri Birliğini organik bal üretimine geçmeleri için özendiriyoruz. Böylece ihracatta karşılaşılan sorunlar büyük ölçüde aşılmış olacaktır. Tüm bu çalışmalarımızın sonunda da enerji kaynağı olan Pervari balını markalaştırıp, ekonomik olarak geri kalmış bu bölgenin kalkınmasını sağlayacağız." dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.